Shock!

július 01.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az eddigi legkomplexebb, mégis egységes zenei világot mutató anyag jött létre”

Szeptember 20-án jelenik meg a magyar progresszív metálcsapat, az At Night I Fly új albuma, a collision/fusion/division. Az első dal máris meghallgatható.

0628anif

Új lemezzel jelentkezik ősszel az At Night I Fly. A zenekar előző albumához, a 2019-es Mirror Maze-hez hasonlóan az új kiadvány is egyfajta tematikus antológia – a dalok ezúttal a párkapcsolatok pszichológiai kérdéseit járják körül. A collision/fusion/division dalait alapvetően ismét Horváth András Ádám gitáros és BZ énekes írta, de ezúttal a zenekar többi tagja is hozzátette ötleteit néhány dalhoz. A felvételek gerince András produceri felügyelete mellett, a Transparent Sound stúdióban készült, további felvételeket, a keverést és a mastert pedig Hidasi Barnabás (HL Studio) készítette. „A munka során ismét a maximumra törekedtünk, és igyekeztünk zenei palettánk legszélesebb spektrumát megmutatni. Így az epikus, filmzenei hangulatoktól, az eddigi legkeményebb At Night I Fly-dalon át eljutunk egy egy szál akusztikus gitáros dalig is. A lehető legtöbb ránk hatással lévő zenei stílust felsorakoztatva, az eddigi legkomplexebb, mégis egységes zenei világot mutató anyag jött létre, amire nagyon büszkék vagyunk. Ezt a sokszínűséget vendég vokalisták, egy nyolcfős énekkar és a Netflix, HBO sorozatok és blockbuster mozik zenéiben rendszeresen közreműködő Budapest Art Orchestra 24 tagú vonóskara erősíti. Utóbbit Pejtsik Péter, az After Crying alapítója vezényli, aki ezúttal segítségemre volt a vonós hangszerelések elkészítésében is" - sorolja Horváth András Ádám.

atnightifly_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:
01. Osiris part I. - Feather
02. Osiris part II. - Heart
03. From the Ashes
04. Chains
05. The Sacrificial Lamb
06. Slave
07. Mitosis
08. Different Skies
09. The Sky Above
10. Distress

A lemez központi témájához kapcsolódva az elsőként bemutatott The Sacrificial Lamb a kapcsolaton belüli erőszakról, a gyermekkori traumák felnőttkori megismétlődéséről, valamint a vallási köntösbe csomagolt abuzív és nárcisztikus viselkedésről szól.„Ütközés, összefonódás, szétválás: minden dal egy kapcsolat történetét meséli el, néhol saját tapasztalatból, máskor mások történetei alapján. Megjelenik a teljes odaadás, a nárcisztikus elnyomás és a tévutak, a ragaszkodás és a búcsú, az elveszettség és az újrakezdés. Ilyen módon a témák túlmutatnak a boldogan éltek, míg meg nem haltak sztereotípiáján és olyan élethelyzeteket is bemutatnak, amik sokszor a külső szemlélők, vagy akár a kapcsolat szereplői számára is láthatatlanok" – magyarázza Bátky „BZ" Zoltán énekes.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.