Shock!

június 29.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nagyon elektromos, epikus, egyszerű és súlyos a dal”

Augusztus 30-án új albummal jelentkezik a Leprous. A Melodies Of Atonement már a nyolcadik nagylemez lesz Einar Solbergéktől.

0601leprous

2021-ben, Aphelion címmel adott ki legutóbb friss stúdióalbumot a norvég Leprous, igaz, közben tavaly Einar Solberg frontember/főnök megjelentetett egy 16 című szólólemezt is. A legújabb zenekari nekifutás – szám szerint a nyolcadik – nyár végén érkezik az InsideOut gondozásában, címe Melodies Of Atonement lesz. „Az volt a cél, hogy lehámozzuk a nagyzenekari elemeket, és a zenekar tagjain legyen a fókusz – mondja Einar. – A szimfonikus vonalat később a szólóprojektemben viszem majd tovább. Kétségtelen, hogy ez változást jelent a Leprous életében. Azt akartuk, hogy lényegre törőbb, valóságosabb legyen az anyag. Úgy is fogalmazhatok, hogy kevesebbet tettünk hozzá, és így jobban kihangsúlyozza a végeredmény a képességeinket."

leprous_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Silently Walking Alone
02. Atonement
03. My Specter
04. I Hear The Sirens
05. Like A Sunken Ship
06. Limbo
07. Faceless
08. Starlight
09. Self-Satisfied Lullaby
10. Unfree My Soul

Az Atonement már ismert, most a Silently Walking Alone című szerzemény is meghallgatható a lemezről. „Ez a lemez első dala, és helyből teljesen más hangulatot kölcsönöz neki az előző albumoz képest – mondja Einar Solberg. – Nagyon elektromos, epikus, egyszerű és súlyos. Megszólalás tekintetében mondhatjuk, hogy az Atonement testvérdala, de az anyag többi részét illetően mindenki számítson meglepetésekre. Maga a dal arról szól, ahogy fokozatosan megtanultam elfogadni önmagamat, és ellenni a saját társaságomban. A túrázás és a természet sokat segített benne, hogy lecsendesítsem az elmémet és kiegyensúlyozottabbá váljak.”

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.