Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Yesterwynde címmel, szeptemberben jelenik meg a Nightwish új albuma

Szeptember 20-án jelenik meg a Nightwish új nagylemeze. Az album a Yesterwynde címet viseli, és Tuomas Holopainen billentyűs/főnök most több részletet is megosztott róla egy friss interjúban.

0504nachtwunsch

Tero Kinnunen, Mikko Karmila és Mika Jussila segítségével készítette el tizedik nagylemezét a Nightwish. Az album Yesterwynde címmel kerül a boltokba szeptember 20-án, újból a Nuclear Blast gondozásában, és a harmadik nagylemezük lesz Floor Jansennel a mikrofonnál a 2015-ös Endless Forms Most Beautiful, illetve a legutóbbi, 2020-as Human. :II: Nature. után. Emellett a 2000-es Wishmaster óta most először dolgoztak Marco Hietala basszer/énekes nélkül.

Tuomas Holopainen most a Kerrang!-nek adott interjúban beszélt a lemezről, és mint az interjúból kiderült, az első single-nek választott Perfume Of The Timeless maratoni hosszúságú. „Az első kiadói megbeszélésen közöltem a Nuclear Blasttel, hogy a felvezető kislemezdal nyolc és fél perc, a refrén pedig 3.30-nál érkezik be először – mondta a billentyűs. – Mire ők: tökéletes! Szerintem ennek a hosszú örökségünk az oka. Persze alapból is azt tesszük, amit szeretnénk, de sokat elárul, hogy ezt is megengedhetjük magunknak. Mert közben ugye mindig azt hallom, hogy a Spotify-on az a jó, ha 15 másodperc után beérkezik az ének, különben az emberek léptetik, mert nem képesek hosszabban odafigyelni.”

A Yesterwynde metálosabbnak ígérkezik az előző albumnál, Tuomas szerint ugyanakkor ezek a törekvések nem voltak tudatosak. „Egyszerűen így alakult. Soha nem is gondolkodunk előzetesen ilyesmiken, fel sem merül, hogy na, akkor most készítsünk súlyosabb albumot… Egyszerűen arról van szó, hogy a történeteket mindig egy meghatározott módon kell elmesélni. És ezek a történetek most ezt kívánták meg. De érdekes, hogy tegnap két újságíró például azt mondta, hogy sokkal metálosabb albumot vártak, és szerintük ez a mostani egy kimondottan lágy lemez. Szóval szerintem a hallgatón is sok múlik.”

nightwish_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Yesterwynde
02. An Ocean Of Strange Islands
03. The Antikythera Mechanism
04. The Day Of...
05. Perfume Of The Timeless
06. Sway
07. The Children Of 'Ata
08. Something Whispered Follow Me
09. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

Érdekesség, hogy a megjelenést követően a zenekar nem tervez turnéra indulni. „Most így érezzük helyesnek – fogalmazott Tuomas. – És természetesen szó sincs a zenekar végéről, hiszen épp most írtunk alá egy többlemezes szerződést a Nuclear Blasttel, szóval jönnek a további új zenék is. De ami a bulikat illeti, most kicsit hosszabb fellélegzés következik, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Jelenleg csupán ennyit mondhatok. Elég rendesen kivettük a részünket a koncertezésből 2022-ben és 2023-ban, szóval ez azért segített a döntés meghozatalában."

 

Hozzászólások 

 
#1 Józsa Attila 2024-05-05 11:46
Nagyon várom már, remélem sikerült egy nagyon jó anyagot összerakni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.