Shock!

október 22.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem látom magam előtt, amint David ismét világ körüli turnéba kezd”

David Coverdale különböző egészségügyi problémái miatt évek óta inaktív a Whitesnake. Reb Beach gitáros szerint nem várható, hogy turnéfronton változzon a helyzet.

0702ws

Igen problémásnak bizonyult a Whitesnake búcsúturnéjának 2022 tavaszán elstartolt európai köre. Először Reb Beach gitáros kényszerült kihagyni néhány koncertet közelebbről meg nem határozott egészségügyi problémák miatt, majd Tommy Aldridge-nek akadtak gondjai: a dobos annyira rosszul volt, hogy hosszú karrierje első fellépéseit kellett kihagynia miatta. Ezután pedig a főnök, David Coverdale esett ágynak egy igen masszív légúti fertőzéssel, így lemondták a hátralévő dátumokat, köztük a budapesti fellépést is. Coverdale azóta több mozgásszervi jellegű kezelésen és műtéten esett át, és egyelőre nincs szó a zenekar újraaktiválódásáról.

A spanyol Metal Journalnek adott interjújában Reb Beach gitáros most úgy fogalmazott: nem tud újdonsággal szolgálni a témában. „Nekem nem mondott semmit David – mondta. – Legutóbb akkor hallottam felőle, amikor megkért, hogy hagyjak a házában némi felszerelést, ha esetleg csinálnánk valamit. Korábban gyakran felmerült, hogy adnánk néhány bulit Vegasban, amolyan vegasi búcsúként. Személy szerint nem látom magam előtt, amint David ismét útnak indul és világ körüli turnéba kezd mindenféle országokban. Kétlem, hogy erre vágyna. De nem beszéltünk erről, csak így gondolom. 72 éves. Eladta az összes kiadáshoz fűződő jogát, rengeteg pénze van. És szerintem egyáltalán nem szorul rá, hogy megint turnézni kezdjen."

Reb kérdésre válaszolva azt mondta: ha valaha is elköszön a közönségtől a Whitesnake, arra szerinte Las Vegas-i, úgynevezett rezidencia-típusú bulik keretében kerül majd sor. Ezek azok a koncertek, amikor egy előadó sorozatban több koncertet is ad a város valamelyik termében, és az elmúlt évtized folyamán számos neves zenekar lépett fel így Vegasban.

Az interjúban szóba került egy esetleges új album is. „Nem hallottam erről sem – mondta Reb. – David folyamatosan küldözgeti a vicceket a közös csoportunkba, minden nap ír egyet. Váltottunk üzenetet Doug Aldrich rákdiagnózisa meg a The Dead Daisies kapcsán is: megkért, hogy adjam át jókívánságait Dougnak. Vagyis tartjuk a kapcsolatot, hetente legalább egyszer ráírunk egymásra."

Reb júniusban már játszott Budapesten a Wingerrel, november 15-én pedig Aldrich helyetteseként a The Dead Daisiesszel lép fel a Barba Negrában. A The Dead Daises különleges vendége a Beasto Blanco lesz, tagjai között Alice Cooper basszusgitárosával és lányával, vagyis Chuck Garric-kel és Calico Cooperrel. A nyitóműsort pedig Mike Tramp szolgáltatja, aki egykori legendás zenekara, a White Lion dalait adja majd elő. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#1 2Gábor2 2024-10-21 21:20
Megérdemelt nyugdíj.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.