Shock!

október 22.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kokain, fentanil és metamfetamin végzett Shifty Shellshockkal

Megszületett a végleges orvosi jelentés Seth „Shifty Shellshock” Binzer haláláról. A Crazy Town frontemberét még júniusban találták holtan kaliforniai otthonában.

0627shifty

Eddig is tudni lehetett, hogy kábítószer-túladagolás következtében hunyt el június 24-én Shifty Shellshock, most azonban a végleges jegyzőkönyvből az is kiderült, pontosan milyen drogokat fogyasztott halála előtt a Crazy Town frontembere. A 49 éves Binzer szervezetében fentanil, kokain és metamfetamin nyomait találták, és ezek kombinált hatásának következtében vesztette életét.

A rapper évtizedekre visszamenő függőségi problémákkal küzdött, kokainszenvedélyétől többször is elvonókúrán igyekeztek megszabadítani, és a törvénnyel is nem egy ízben meggyűlt a baja. „Seth jó ideje harcolt a drogfüggőséggel – mondta Shifty képviselője, Howie Hubberman még a nyáron a Rolling Stone-nak. – Nem volt elégedett az életnek nevezett napi küzdelemmel, és az ilyesmit mindenki a maga módján kezeli. Sajnálatos, hogy ennyire sok embert veszítünk el függőségi problémák és a könnyen hozzáférhető, ártalmas drogok miatt. Shifty élete igazi tragédia volt. Túl gyorsan, túl keményen élt, és túl hamar távozott.”

A Crazy Townt az ezredforduló környékének nu metalos őrülete hozta felszínre, és az 1999-es The Gift Of Game lemez Butterfly dalával a korszak egyik leghatalmasabb nemzetközi sikerdalát hozták össze. A debütalbum az akkori slágerek – a Butterfly mellett a Revolving Door és a Toxic – zenetévés diadala után több mint 2,5 millió példányban kelt el világszerte, de a siker kérészéletűnek bizonyult: a folytatás, a 2002-es Darkhorse hatalmasat bukott, és mindössze a Billboard-lista 120. helyéig jutott fel. Ezután nem sokkal a zenekar feloszlott, bár 2007-ben ismét feléledtek – igaz, azóta csak egy lemezt jelentettek meg 2015-ben, The Brimstone Sluggers címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.