Shock!

október 22.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demenciája miatt visszavonul a koncertszínpadoktól Jack Russell

Felhagy a koncertezéssel és a turnézással Jack Russell. A Great White egykori énekesénél demenciát és multiszisztémás atrófiát diagnosztizáltak.

0718jack

A Pollstarban tette közzé a turnézástól való visszavonulásról szóló közleményét Jack Russell. „Nagyon nehéz szívvel kell bejelentenem, hogy nem turnézom többet – áll a nyilatkozatban. – Nemrég, idén májusban Lewy-testes demenciát és multiszisztémás atrófiát diagnosztizáltak nálam, és nem tudok azon a szinten teljesíteni, amin szeretnék, illetve, amit megérdemeltek. Szavakkal ki sem tudom fejezni, mennyire hálás vagyok nektek a sok-sok évnyi emlékért, szeretetért és támogatásért. Köszönöm, hogy nektek köszönhetően megélhettem az álmaimat!"

A Lewy-testes demencia az idegsejtek súlyos károsodásával járó, súlyos és sok esetben rendkívül gyors szellemi hanyatlással járó betegség. A multiszisztémás atrófia az agy számos funkcióját, így többek között a mozgáskoordinációt vagy az egyensúlyérzékelést károsítja. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint mindkét betegség gyógyíthatatlan és visszafordíthatatlan.

A 63 éves Jack Russell évtizedek óta küzd súlyos alkohol- és drogproblémáival, fizikai hanyatlása az elmúlt években a most diagnosztizált betegségektől függetlenül is igen látványossá vált. Legutóbbi albuma, a Tracii Gunsszal közös Medusa év elején jelent meg. A Great White 1989-es ...Twice Shy lemezéről nemrég a Klasszikushock rovatunkban is írtunk.

 

Hozzászólások 

 
#1 ma 2024-07-18 06:14
Hát igen, a test egyszer benyújtja a számlát. Pedig még mindig milyen jól énekelt. Sajnálom.
A múltkor olvastam, hogy a "hétvégi koncerten a Jack Russel's Great White helyettesítő énekessel lép fel". Azért ez egyértelmű jel, hogy itt a vége.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.