Shock!

október 22.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

63 éves korában elhunyt Jack Russell

Elhunyt Jack Russell, a Great White klasszikus korszakának énekese. A tragédia mindössze néhány héttel azután következett be, hogy a frontember egészségügyi okokól bejelentette visszavonulását a koncertszínpadoktól.

0817jack

63 éves korában meghalt Jack Russell. A Great White egykori frontembere felesége, fia, unokatestvére és két közeli barátja társaságában, békésen hunyt el csütörtökön. A hír sajnos aligha nevezhető meglepőnek, hiszen az énekes évtizedek óta súlyos alkohol- és drogproblémákkal küzdött, fizikai hanyatlása pedig az elmúlt években igen látványossá vált. Russell mindössze egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy felhagy a koncertezéssel, miután májusban Lewy-testes demenciát és multiszisztémás atrófiát diagnosztizáltak nála.

Russell a ’70-es évek végén hozta létre Mark Kendall gitárossal a Great White-ot, akikkel a következő évtized második felében lemezmilliókat értékesítő rocksztárokká váltak: az 1987-es Once Bitten… és az 1989-es …Twice Shy a korszak emblematikus lemezei közé tartoztak. „Mit is mondhatsz valakiről, aki végig, jóban és rosszban ott volt melletted egy ilyen csodálatos utazáson? – áll a Great White közleményében. – Inkább beszéljen helyettünk a zene! Mindig meleg szívvel gondolunk majd azokra az időkre. Igazi megtiszteltetés és öröm volt egy színpadon állni Jackkel: rengeteg koncert, rengeteg mérföld és maximumra pörgetett rock áll mögöttünk. A stúdióban is elképesztő teljesítmény nyújtott, mindig készen állt a munkára, és nagyon keményen odatette magát. Sosem ment haza, ameddig nem hozta ki a legtöbbet minden egyes dalból. Ugyanezzel a hozzáállással állt színpadra a bulikon is. Sosem hagyott kívánnivalót a teljesítménye, vitán felül állt, amit nyújtott. A rock egyik leghatalmasabb bajnoka volt, nyugodjon békében!”

A számos átalakuláson átment csapatot ugyanakkor örökre stigmatizálta az a 2003-as baleset, amikor is egy pirotechnikai malőrből következően kitört tűzvészben több mint százan lelték halálukat a Rhode Island-i The Station klubban. Russell az évtizedek során többször is kikerült a Great White-ból, az utóbbi több mint egy évtizedben már saját zenekarával mozgott. Legutóbbi – és egyben utolsó – albuma, a Tracii Gunsszal közös Medusa idén év elején jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
#2 Chris92 2024-08-16 09:31
Egy újabb fantasztikus hang, akit végül legyőztek a saját démonai.
Nagyon sajnálom, Isten nyugosztalja!
Idézet
 
 
#1 ma 2024-08-16 09:14
Sajnos igen, tényleg valóban nagyon rosszul nézett ki az utóbbi időben.
Pláne úgy szembetűnő, hogy ez a hír pont a kortársak közül magukat talán legjobban konzerváló és szuper formában lévő Stryper új lemeze mellett van.
Szomorú ez na. De jó énekes volt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.