Shock!

szeptember 08.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg az Apocalyptica The Call Of Ktuluját Cliff Burton eredeti basszussávjával!

James Hetfield és Robert Trujillo után a néhai Cliff Burton is hallható az Apocalyptica egyik friss feldolgozásában. A finn csellómetálosok új albuma ma jelenik meg.

0222apocalyptica

Ősszel nagyszabású turnéra indul az Apocalyptica, bemutatva legendás első albumuk, az 1996-os Apocalyptica Plays Metallica folytatását. A kettes számmal jelzett friss lemez, a június 7-én megjelenő Plays Metallica Vol. II folytatja az utat, amin a Sibelius Akadémia négy fiatal csellósa elindult 1996-ban: ekkor találták ki, hogy saját hangszerükön adják elő a Metallica dalait. Számtalan koncerttel később a Mikko Sirén dobostól megvált, jelenleg ismét hármasként működő formáció most visszakanyarodik a kezdetekhez, bezárva az akkor megkezdett kört. „Hihetetlen, hogy a Metallica még ennyi év után is olyan erőteljesen képes megszólítani az embereket – mondja Eicca Toppinen. – Igazán varázslatos élmény, hogy a színpadon is meg tudjuk osztani a rajongásunkat a Metallica iránt. Ezúttal a látványosság is új szintet ér majd el, alig várjuk, hogy útra keljünk és remek időt töltsünk el a rajongókkal!”

apocalyptica_cA Joe Barresi producerrel rögzített anyagra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Ride The Lightning
02. St. Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (ft. Robert Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One
10. One (Instrumental)

A Robert Trujillóval megerősített The Four Horsemen, a The Unforgiven II után és a Trujillo mellett James Hetfield vendégszereplésével színesített One után most a The Call Of Ktulu is meghallgatható, amelybe Cliff Burton eredeti basszussávját emelték át. „Megtanultam már az életben, hogy ha őrült ötleted támad, arra is érdemes rákérdezni, így aztán felhívtam Larsot – mondja Eicca. – Egyből azt mondta: imádja, hogy sosem skatulyákban gondolkodunk. James Hetfieldnek is tetszett az ötlet, de találkoztam Cliff egyik közeli rokonával, és neki is. Igazi spirituális élmény volt ezen a dalon dolgozni. Maximális tisztelettel akartunk hozzányúlni a dalhoz, és mágikus volt ilyen, hozzá közel állt emberektől azt hallani, hogy Cliffnek is nagyon tetszene a végeredmény.”

A kéthónapos, csaknem ötven állomásos turné november 25-én érkezik Budapestre, ahol a Barba Negra Red Stage-en játszik majd a csapat. A nagyközönség számára a jegyértékesítés február 23-án, 10 órakor indul. A zenekar saját weboldalán kiegészítő VIP jegyeket is kínál majd. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.