Shock!

október 26.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Áll a bál a Death Angel körül a W.A.S.P.-turné lemondása miatt: „Az ÁRULÁS szó jut eszembe”

A Death Angel mindig is távol tartotta magát a botrányoktól, ám most repedezni látszik a San Franciscó-i thrasherek egysége. A csapat egyik pillanatról a másikra kikerült a W.A.S.P. őszi amerikai turnéjáról, a jelek szerint belső okokból, és úgy tűnik, ennek ők maguk sem örülnek...

1010todengel

Október végétől december elejéig garantált sikerturnéra indul a W.A.S.P. az Egyesült Államokban, amelyen a zenekar elejétől végéig eljátssza majd a napokban negyven éve megjelent, első és legsikeresebb albumát. A turnén eredetileg a Death Angel és az Unto Others kísérte volna el Blackie Lawlesséket, ám a Bay Area thrashereinek helyét néhány napja az Armored Saint vette át a körúton. Érdemi magyarázat egyelőre nem érkezett, a zenekar előre nem látható körülményekre hivatkozott, ám Will Carroll dobos személyes Facebook-oldalán közzétett egy posztot, amelyben közölte: a felszabadult időben szívesen dolgozna másokkal is, amellett, hogy Rob Cavestany gitárossal új Death Angel-dalokat írnak majd. „Kérem, ne kérdezzétek, miért nem leszünk ott a W.A.S.P.-turnén. Szerintem kurvára egyértelmű..." – tette hozzá, mire az Exodus egykori gitárosa, Rick Hunolt kommentben kifejezte együttérzését a koncertek kútba esése miatt. „Az ÁRULÁS szó jut eszembe – reagált erre Carroll. – Tudtuk, hogy előbb-utóbb lesznek majd problémák, de azt azért nem, hogy ennyire gyorsan..."

Mivel a kommentelők először arra asszociáltak, hogy a Death Angel a legendásan nehéz esetnek számító Blackie Lawless miatt került ki a koncertsorozatról, Carroll gyorsan sietett helyre tenni a kérdést. „Noha megfogadtam, hogy nem megyek bele a részletekbe a közösségi médiában, szeretném egyértelműen leszögezni: a dolognak a világon semmi köze a W.A.S.P.-hoz" – írta, majd egy rajongói kommentre reagálva azt is egyértelművé tette, hogy a Death Angel „három másik tagja" is egyetért vele a leírtak kapcsán. A posztot Carroll utóbb törölte, de a lavina már beindult, így néhány órával később a Death Angel is közzétett egy zenekari nyilatkozatot. „Több sajnálatos, előre nem látott körülmény és időegyeztetési nehézség miatt kellett lemondanunk a W.A.S.P.-turnét – írták. – Hálásak vagyunk Blackie Lawlessnek és a zenekarnak, amiért nagylelkűen felajánlották nekünk a lehetőséget, és nagyon sikeres turnét kívánunk nekik. A Death Angel elkötelezett, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a rajongóknak, és nagyon várjuk, hogy ismét találkozzunk."

0508kk

A fentiek összességéből nem nehéz arra következtetni – több rajongó is megtette a kommentszekciókban –, hogy a Carroll által emlegetett „árulás" és a zenekari nyilatkozatban szereplő „időegyeztetési nehézségek" fókuszában Mark Osegueda állhat. Az énekes jelenleg Kerry King új zenekarának frontembereként turnézik az Egyesült Államokban a Lamb Of Goddal és a Mastodonnal, és természetesen a tavasszal megjelent From Hell I Rise lemezen is ő énekelt. Nem sokkal a W.A.S.P.-turné lekötött dátumainak bejelentése után King közzétette: a szólócsapat november 6-án, illetve 8-án két mexikói koncertet ad, egyet az Amon Amarth, a másikat a Slipknot vendégeként. Ezek a fellépések pedig ütköznek Blackie-ék koncertsorozatával...

Osegueda az első pillanattól fogva azt hangoztatta, hogy párhuzamosan szeretné vinni a jövőben a Death Angelt és King zenekarát. A fentiek fényében a dolog jelenleg nem tűnik olyan egyszerűen kivitelezhetőnek, mint papíron. További – remélhetőleg pozitív – fejlemények vélhetően hamarosan...

 

Hozzászólások 

 
#9 Claudius Oltarimanus 2024-08-20 00:20
Nekem ez jut eszembe az árulásról! :-) https://www.youtube.com/watch?v=1AMSJLQrB9M
Idézet
 
 
#8 Claudius Oltarimanus 2024-08-16 02:05
Idézet - KUF:
Idézet - Claudius Oltarimanus:
Papíron csak a seggtörlést lehet egyszerűen kivitelezni.


Ezek szerint nem volt még aranyered, maradjon is így!


Köszi! :-)
Idézet
 
 
#7 Eugen 2024-08-15 20:38
Ki ez? Az amerikai Rudán Joe?
Idézet
 
 
#6 ace 2024-08-15 19:45
Nekem már sajnos volt, és ami igaz az igaz...
Idézet
 
 
#5 Equinox 2024-08-15 18:52
Az utóbbi Death Angel lemez iparosmunka volt (Humanicide), nem a zenei élményért kár, hanem azért, hogy az a banda, aki lerakta az Act III-t, Dream Calls for Bloodot meg Evil Divide-ot, a feloszlás szélén van azért, hogy KK haknizzon a jóféle (de nem kurva jó) lemezével és pár Slayer számmal. Ez tipikusan lose-lose szituáció. És igen, arra is gondoltam én is, hogy az Exodust is tönkretehette volna a Slayer működése ugyanilyen okból.
Idézet
 
 
#4 Warrel Dane 2024-08-15 15:20
Féltem, hogy Kerrynek sikerül szétb@szni a Death Angel egységét...sajnálatos dolog. Persze azt is tudom, hogy ehhez kellett Oseguda is. A Slayer turnék, ha nem érnek véget, bizony az Exodus is veszélybe került volna talán, de lehet tévedek.
A magam részéről nagyon szeretem a Death Angel zenéjét, szóval nekem ez nagyon rossz hír.
Idézet
 
 
#3 KUF 2024-08-15 14:36
Idézet - Claudius Oltarimanus:
Papíron csak a seggtörlést lehet egyszerűen kivitelezni.


Ezek szerint nem volt még aranyered, maradjon is így!
Idézet
 
 
#2 Abigél 2024-08-15 09:35
Itt lenne az ideje megint feloszlani nekik is. Fárasztó, darálós thrash-t játszanak már. A sok botrány majd elveszi a rajongók kedvét is a zenekar követésétől.
Idézet
 
 
#1 Claudius Oltarimanus 2024-08-15 08:38
Papíron csak a seggtörlést lehet egyszerűen kivitelezni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.