Shock!

szeptember 17.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Általában a különlegesebb dolgokat részesítem előnyben a maguktól értetődőkkel szemben”

Öt év után új albummal jelentkezik az Opeth. A konceptuális jellegű The Last Will And Testament több meglepetéssel is szolgál majd.

0803opeth

Október 11-én jelenik meg a zenekar Moderbolaget kiadója, illetve a Reigning Phoenix Music közös gondozásában az Opeth tizennegyedik nagylemeze. A The Last Will And Testament öt évvel követi a sorban a legutóbbi In Cauda Venenumot, és egyben a csapat fennállásának harmincéves jubileumát is ünneplik vele. „Imádom ezt a lemezt! – mondja a friss műről Mikael Åkerfeldt énekes/gitáros. – Talán még azt sem túlzás kimondani, hogy büszke vagyok rá... Akadnak rajta ismerős összetevők, hiszen a zenénk java azonos forrásból származik, vagyis annyira azért senkit sem érhet sokként, ha opethesen szól a zene. De kissé így is lenyűgöz, amit véghez vittünk a The Last Will And Testamenttel. Olyan, mint egy megvalósult álom: reményeim szerint koherens és dalszerzési téren is komoly erényeket mutat, de ugyan mit tudhatom én? Általában a különlegesebb dolgokat részesítem előnyben a maguktól értetődőkkel szemben, de szerintem ezzel a kisebbséghez tartozom, és ez rendben is van így. De előre szólok: senki se várjon azonnali hatást! Ez persze jellemző ránk. Ha viszont egyből leesik a tantusz, az is teljesen oké!"

opeth_cA csapat új dobosával, a Paradise Lostból igazolt Waltteri Väyrynennel rögzített lemez egy két világháború között játszódó, rejtélyekkel teli családi történetet mesél el. Vendégként Ian Anderson, a Jethro Tull élő legendájának fuvolajátéka is színesít néhány tételt, de felbukkan háttérvokálokon Joey Tempest, a Europe frontembere is. A dallista az alábbi:

01. §1
02. §2
03. §3
04. §4
05. §5
06. §6
07. §7
08. A Story Never Told

A §1 máris meghallgatható. A zenekar először Észak-Amerikában indul turnéra az albummal ősszel, az európai koncertkörút pedig februárban esedékes. Magyar koncert a jelen állás szerint sajnos nem várható, hozzánk legközelebb február 19-én, Münchenben lehet elcsípni Mikaeléket.

 

Hozzászólások 

 
#4 Moonshield 2024-08-05 09:46
Pár napja még nagyobb összeggel fogadtam volna arra, hogy a Fallnál jobb album idén már nem lesz. Most már inkább kivárnék. Nem mintha lehetne ilyesmire fogadni.

A radio edit-es poén koppant egyet, már amennyiben poén volt:)

A hörgést én nem spoilereztem volna ki, bár aki előbb olvassa a kommetet és utána hallgat bele a dalba az így járt.

A lényeg, hogy ettől az elég megborult §1 -től meglehetősen jó kedvem lett.
Idézet
 
 
#3 Equinox 2024-08-04 17:50
Egész érdekes a tempó (Sorceressen is volt egy ilyen meg szerintem kicsit Master's Apprenticesre is visszautal), nem gondoltam volna Heritage óta, hogy lesz még Opeth lemez ami valóban érdekel (és nem csak betyárbecsületb ől) az irányváltás óta, de ez alapján erre a végrendeletesre határozottan benevezek. Aztán max nem lesz ez se olyan jó, de kiderül. Az első jelek jók
Idézet
 
 
#2 2Gábor2 2024-08-04 13:36
Hoppá, újra hörgés Opeth-dalban?...
Idézet
 
 
#1 Adam 2024-08-03 08:51
A YouTube rögtön ezen dal után lejátszotta a Ghost of Perditiont, és nem tudtam nem észrevenni a hasonlóságot a két dal között. De akár önismétlés a §1, akár nem, egész nap az szólt. Hatalmas dal lett. Mondom ezt úgy, hogy nagyon sokat kellett edzenem (éveket), hogy befogadjam az Opeth-et, és a se veled se nélküled státuszból átkerüljön elfogadott társsá. Ez egy brutál jó dal, na! Várom a lemezt is. Ez is egy első alkalom számomra, hogy Opeth lemezt várjak...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.