Shock!

szeptember 18.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Jensből pont úgy szakadnak ki az ordítások, mint amikor egy hegedűvirtuóz játszik a hangszerén”

Bemutatták az első szerzeményt A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozat második évadához. A The Last Ballad Of Damrod érdekessége, hogy Jens Kidman és Gene Hoglan is szerepel benne.

0812kidman

Augusztus 29-én debütál a Prime Videón A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozat második évada. A múlt héten a készítők amolyan ízelítőként közzétették a felvezető soundtrack első darabját, a The Ballad Of Damrodot. A neves filmzeneszerző, Bear McCreary szerzeményében két underground metállegenda is szerepel Jens Kidman, a Meshuggah énekese, illetve Gene Hoglan doboslegenda (Dark Angel, Death, Testament, Strapping Young Lad stb.) személyében.

„Amikor először megláttam Damrodot, a gyilkos trollt, azonnal tudtam, hogy Jens Kidmant kell felhívnom – mondja McCreary. – Jens egyből rá is nyomta a védjegyét a dalra produkciójával: pont úgy szakadnak ki belőle ezek az ordítások, mint amikor egy hegedűvirtuóz játszik a hangszerén! Én pedig boldog vagyok, hogy a Roadrunner kiadóval közösen hozhattuk világra ezt a dalt, hiszen számos örök kedvenc zenekarom dolgozik vagy dolgozott náluk a Gojirától kezdve a Slipknotig. A dal amolyan felvezetés, mielőtt belemerülnénk Tolkien legendáriumának sötétebb bugyraiba, és felkészít az elsöprő erejű filmzene többi részére.”

McCreary filmzenéjében Kidman és Hoglan emellett olyan nevek működnek még közre, mint Rufus Wainwright, vagy a sorozat szereplői közül Sophia Nomvete, Benjamin Walker, Rory Kinnear és Daniel Weyman.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.