Shock!

szeptember 12.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Johnny Rotten nélkül tért vissza a koncertezéshez a Sex Pistols

Három londoni klubbulival tért vissza a koncertszínpadokra a Sex Pistols. A fellépések érdekessége, hogy a punklegenda Johnny Rotten nélkül aktivizálta magát újra.

0817pistols

Három klubkoncertet adott a nyugat-londoni Bush Hallban a Sex Pistols a héten. Az augusztus 13-14-15-ei bulikon egyben új felállással mutatkozott be minden brit punkzenekarok punkzenekara: Steve Jones gitároshoz, Paul Cook doboshoz és Glen Matlock basszusgitároshoz Frank Carter csatlakozott. Őt a Frank Carter & The Rattlesnakesből és a The Gallowsból lehet ismerni. A londoni fellépésekről alább máris megtekinthető néhány felvétel, ezek egyik érdekessége, hogy az első koncerten Dom Harrison, azaz Yungblud is tiszteletét tette a színpadon.

John Lydon, azaz Johnny Rotten énekes tehát kimaradt ki a sokadik újjáéledésből: az énekes akkor veszett össze társaival, amikor 2022-ben megkísérelte megakadályozni, hogy a Jones Lonely Boy című önéletrajza alapján készült Hulu-féle minisorozatban, a Pistolban felcsendüljenek a banda dalai. Annyi trükk azért van a mostani dologban, hogy a csapat Frank Carter & Sex Pistols néven fut. Az eheti három buli bevételei a banda karrierjében is alapvető szerepet játszott Bush Hall megsegítésére mennek majd.

A Pistols a mostani visszatérést leszámítva legutoljára 2008-ban turnézott, az azévi Szigeten is felléptek.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.