Shock!

szeptember 19.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

James Hetfield a westernszerepéről: „Ez az egész a DNS-emben van, imádom az ilyesmit”

Néhány napja mutatták be a The Thicket című westernt, amelyben James Hetfield is szerepel. A Metallica frontembere egy friss interjúban elárulta: nagyon élvezte a munkát, de nem készül pályát módosítani.

0724_jameshetfield

Szeptember 6-án mutatták be a The Thicket című filmet, amelyben James Hetfield egy seriffet alakít. A film főszereplője a Trónok harcából ismert Peter Dinklage, de szerepel benne Juliette Lewis vagy Leslie Grace is. A filmet Elliott Lester rendezte, és Joe Lansdale azonos című regényének adaptációja. Hetfieldnek nem ez az első filmszerepe, korábban például Bob Hayward tiszt szerepét játszotta a 2019-es, Ted Bundyról szóló életrajzi filmben, az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványban (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile).

„Peter Dinklage vette fel velem a kapcsolatot a menedzsmenten keresztül – mondta a szerepfelkérésről a The Metallica Reportnak Hetfield. – Mindössze annyit mondott, hogy lenne nekem egy szerep abban, amin épp dolgoznak, és én jutottam eszébe. Igazából ennyi volt az egész, én meg egyből rávágtam, hogy tök jó, oké. Egyáltalán nem vagyok képzett színész. Persze a színpadon színészkedem is, átéljük a dolgokat, de az majdnem olyan, mintha a Broadway-n lennénk. Egy filmben viszont csinálsz valami apróságot, és ennyi is elég. Élvezem ezt az egészet, így meg főleg, hogy csak felkértek, és nem kellett meghallgatásokra járni. Na, az olyasmi abszolút nem érdekel… Jártam már ilyenen, és nem nekem való. Peter azonban direktben meghívott, mint ahogy pár évvel ezelőtt Joe Berlinger is a Ted Bundy-filmhez. Akkor is annyi volt, hogy megkeresett: gyere, van itt egy szerep, tökéletes leszel benne.”

Hetfield gyakorlati példákkal is megvilágította, miben különbözik a filmezés a zenéléstől. „Ott ülünk egy lakókocsiban Calgary mellett a mínusz tíz fokban korabeli ruhában. A gyapjú nagyszerűen melegít, de a cipő már nem annyira… Szóval ott várok Rayjel, az asszisztensemmel, mondja, hogy ma forgatjuk a jelenetemet, aztán véget ér a nap, és kiderül, hogy nem jutottunk el az én részemig. Szóltam is neki, hogy ha legközelebb ilyesmire hívnak, emlékeztessen: nemet kell mondanom! De ez mindig csak pillanatnyi érzés, mert amikor kész, miután beletetted a melót, ezek semmiségnek tűnnek. A zene nem a várakozásról szól: ott van egy ötlet, és egyből születik belőle valami. Az ezzel szemben elég őrjítő, amikor begyakorolsz egy sort, majd utána öt nap múlva elmondod…”

James már csak a western jelleg miatt is roppant elégedett a filmben vállalt szerepével. „Jó móka volt ott lenni kalapban, fegyverrel, jelvénnyel, korhű ruhában lovagolva. Ez az egész a DNS-emben van, imádom az ilyesmit. Hálás vagyok, hogy benne lehettem a filmben. Ettől még persze nem állok színésznek, mert imádom, amit csinálok, és amíg bírom, folytatni akarom. De remekül szórakoztam. Tök jó, amikor csak úgy felkérnek: látnak, elképzelnek a jelenetben, és már ott is vagy. Nagyon jófej dolog volt ez Petertől.”

A Metallica nyári varsói kettős koncertjéről itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
#3 Montsegur 2024-09-16 20:24
Tyrion és Orion
Idézet
 
 
#2 Zsolti 2024-09-16 10:26
Az ember csak azon csodálkozik, "hogyhogy csak most?" :D
Idézet
 
 
#1 nikfisz 2024-09-16 07:29
Hogy James jó "színész"-e vagy sem, azt nem tudom. De a karaktere nagyon megvan hozzá.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.