Shock!

szeptember 08.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Minden dalban számos apró részlet, elsőre nem nyilvánvaló motívum bújik meg”

November 2-án, halottak napján jelent meg a Metal.hu gondozásában az epikus black metalt játszó miskolci Aornos negyedik teljes stúdióalbuma, a Pre Divine. A lemez teljes egészében végighallgatható.

1120aornos

Az új lemez a 2018-ban megjelent The Great Scorn atmoszférikus, komplex megközelítését ötvözi számos új hatással, izgalmas hangszerelésekkel, a műfajban nem feltétlenül megszokott megoldásokkal. A bő 44 perces játékidejű anyagon nyolc új szerzemény kapott helyet, és már elérhető a különböző streaming platformokon.

Az Aornos Tátrai Csaba szólóprojektjeként indult 2014-ben. Az alakulás óta eddig három teljes nagylemez, illetve több single és speciális kiadvány látott napvilágot, a kezdetben egyszemélyes formáció pedig 2017 óta fokozatosan teljes felállású, koncertező zenekarrá érett. A Pre Divine a legújabb állomása ezen az úton. Csaba erről a következőket mondta: „A történetünk során ez az első olyan album, ahol nem egy emberhez köthető minden hangszer- vagy énekszólam. Bár a dalok zenéje és szövegei tőlem származnak, Mester Róbert fajsúlyos dobolása, gonosz, mély hörgései, Kovács Attila izgalmas fretless basszusjátéka, vokáljai, illetve a vendégzenészként az egész anyagot végigkísérő Drótos Gábor – aki leginkább a Gutted korábbi gitárosaként ismert, de kiválóan játszik klasszikus vonós hangszereken is – aornos_cpazar cselló-, brácsa- és hegedűhangjai eleve új ízt adnak a zenének. A célunk az volt, hogy egy olyan rétegzett és hangulatos lemezt készítsünk, amilyeneket mi is szívesen hallgatunk. Ahol minden dalban számos apró részlet, elsőre nem nyilvánvaló motívum bújik meg. Így, bár a komplex, sűrű zene nem feltétlenül könnyíti meg a hallgatók dolgát, az ilyesmire fogékonyak számára a Pre Divine rengeteg felfedeznivalót rejt."

A dallista az alábbi:

01. Verus
02. Pre Divine
03. Cursed Grace
04. Here Night Sits All Day
05. Interwoven Worlds
06. Falling Into The Black Heavens
07. Meredély
08. At That Times

A Pre Divine digipak CD formátumban jelent meg, tizenhat oldalas booklettel, amit a lemezborítót is készítő Szondi Kinga egyéni, sötét hangulatú illusztrációi díszítenek. A digitális változat megtalálható minden fontos streaming szolgáltató felületén.

Fotó: Mikita Viktória

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.