Shock!

szeptember 10.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Overkill: Bittner kilépett, Verni csak részben tudja vállalni az őszi európai turnét

Szeptember 10-én Budapesten lép fel az Overkill, ám a csapat ritmusszekciójában akad némi ingadozás: Jason Bittner dobos bejelentette távozását a fedélzetről, D.D. Verni basszer pedig még mindig lábadozik vállműtétje után, így nem vesz részt a teljes európai turnén.

0127overkill

Bejelentette távozását az Overkill soraiból Jason Bittner. A dobos augusztus 1-én, a portugál Vagos Metal Festen adta utolsó koncertjét a New Jersey-i thrasherekkel. Bittner nyilatkozatában köszönetet mond az Overkillnek az elmúlt több mint hét évért. „Egy ideje most már több különböző zenekarral is zsonglőrködöm az Overkill mellett, és tisztában voltam vele, hogy elérkezünk oda, amikor valamelyikről le kell mondanom, méghozzá azon egyszerű oknál fogva, hogy nem tudok fizikailag három helyen lenni egyszerre – áll a dobos közleményében. – Az elmúlt egy év folyamán elértem erre a határra az időbeosztásommal. Jelenleg a Shadow Fall-lal az új anyagunk befejezése felé tartunk, és valamikor 2025 folyamán turnéra indulunk, nem is beszélve az őszi fellépésekről, amelyek a The War Within lemez húszéves jubileumát hivatottak megünnepelni. Ennek tetejébe még ott az új zenekarom, a Category 7 is, akikkel most hoztuk ki a lemezünket a Metal Blade-nél, és jövőre szintén elkezdünk koncertezni. Emiatt aztán muszáj szünetet is tartanom, szóval a mai naptól fogva nem dobolok tovább az Overkillben. Így csakis azokra a zenekarokra koncentrálok majd, amelyekben teljes jogú tag és tulajdonostárs vagyok. De ne aggódjatok: máris próbálnak egy másik óriási dobossal, aki tanulja a dalokat, szóval harcra készen várja majd a lekötött turnékat.”

Az új ember személye egyelőre nem ismert, ám ha mindez nem lenne elegendő, már azt is tudni lehet, hogy D.D. Verni sem vesz majd részt a soron következő európai turné összes dátumán. A nemrég új szólóalbummal jelentkezett basszer/főnök régóta vállproblémákkal küzd, ezek miatt már tavaly is játszottak koncerteket Christian Giesler (ex-Kreator) vendégeskedésével, idén Dél-Amerikában pedig David Ellefson (ex-Megadeth) ugrott be D.D. helyére. Mint Bobby „Blitz” Ellsworth énekes a portugál Caminhos Metálicosnak adott interjúban elárulta, Verni nagyjából tíz koncerten vesz majd részt az őszi európai bulik közül, a többin helyettesítő basszerrel állnak majd színpadra.

Egyelőre nem tudni, hogy a szeptember 10-ei magyar koncert melyik kategóriába esik majd, annyi azonban bizonyos, hogy a buli a Barba Negrában lesz, és az Overkill előtt az Angelus Apatrida melegíti majd a közönséget. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.