Shock!

június 29.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

1,27 milliárd dollárért adhat túl zenéjéhez és képmásához fűződő jogain a Queen

1113queenSajtóinformációk szerint rekordáron cserélhetnek gazdát a Queen zenei életművéhez kapcsolódó jogok. A vásárló a Sony Music lesz.

A Variety információ szerint a Sony Music brutális, 1,27 milliárd dolláros rekordösszegért vásárolhatja meg a Queen katalógusához kapcsolódó jogokat. A lap értesülései szerint a megállapodás nemcsak a névre és a zenére, hanem a zenekar képmására is kiterjed majd, vagyis megnyílik az út a jövőben Queen-tematikájú musicalek, reklámok, filmes vonatkozások, merch-termékek és további lehetőségek előtt is. Nem a Queen az első nagynevű előadó, amely az utóbbi években részben vagy egészben eladta a zenéjéhez fűződő egyes jogokat: a KISS, Bruce Springsteen, Paul Simon, Bob Dylan, Stevie Nicks, Neil Young, a ZZ Top, Cyndi Lauper vagy a Red Hot Chili Peppers egyaránt horribilis összegeket keresett hasonló tranzakciókkal. Az 1,27 milliárd dollár azonban abszolút rekordnak számít, hiszen az eddigi csúcsot Michael Jackson katalógusának nagyjából feléért fizetett 600 millió dollár, komplett életműre pedig Bruce Springsteen 500 millió dollárja jelentette. Mindkét esetben a Sony volt a vásárló.

A Queen szóban forgó jogait a zenekar klasszikus felállásának életben lévő tagjai, azaz Brian May, Roger Taylor és John Deacon, illetve az 1991-ben elhunyt Freddie Mercury örökösei birtokolják. A csapat népszerűsége az elmúlt években – jelentős mértékben a Bohemian Rhapsody filmnek köszönhetően – ismét kilőtt a sztratoszférába, a zenekar az utóbbi években rendszerint a leghallgatottabb rockelőadónak számított a digitális platformokon.

 

Hozzászólások 

 
#1 Zombie 2024-06-24 22:24
Queen: Imádom!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.