Shock!

október 16.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az emberi értelemmel felfoghatatlan, kozmikus erőkkel szemben még a legbölcsebbnek sincs semmi esélye”

Új szöveges videóval jelentkezik az Aornos. A zenekar november 23-án tízéves jubileumi koncertet ad szülővárosában, Miskolcon.

1120aornos

Friss klipet mutatott be a progresszív elemektől sem mentes, epikus black metalban utazó miskolci Aornos. A kisfilm a Falling Into The Black Heavens című dalhoz készült, amely egyike a lemez könnyebben befogadhatóbb szerzeményeinek, bár ez a meghatározás leginkább a zenekar többi szerzeményéhez képest értendő, hiszen ez a tétel is kifejezetten összetett szerkezetű, és sebesség terén is meglehetősen széles skálát jár be.

„Amikor a Falling Into The Black Heavens született, egy egyszerűbb, lassabb, bólógatós tempójú szerzemény volt a cél, ebből a szempontból rokon az album Here Night Sits All Day című dalával – mondja Tátrai Csaba énekes/gitáros. – Akár azt is mondhatnánk, hogy a maga módján ugyanolyan, a zenekart kevésbé ismerők által is érhető koncertfavorit lett belőle, mint az előbb említett Here Night..., vagy az előző lemezről a Trace To Beckoning Fade. Ami ezekhez képest különbség, hogy ebben változik a tempó: középtájon szerepel benne egy megőrülős, begyorsulós közjáték, hogy aztán egy végső csapás után visszatérjen a kimértebb menetelés. Ezt a dinamikai váltást a szöveg is indokolja, amit Lovecraft A más istenek című novellája ihletett. Tökéletes ötvözete ez a hétköznapi világ jövés-menésétől megcsömörlött eszképizmus és a szimpla emberin túlmutató elérhetetlen nagyság és szépség iránti olthatatalan vágyakozásnak. Aminek természetesen nagyon rossz vége lesz, hisz mégiscsak Lovecraftról van szó. Az emberi értelemmel felfoghatatlan, kozmikus erőkkel szemben még a legbölcsebbnek sincs semmi esélye."

Az Aornos november 23-án ünnepli alakulásának tízéves jubileumát Miskolcon, a zenekar szülővárosában. A koncerten a zenekar a tavaly év végén megjelent Pre Divine című negyedik album legjobb dalai mellett alapos keresztmetszetet ad eddigi életművéről, emellett korábbi tagok, vendégek felbukkanása is várható. „Hivatalosan 2014-ben indult a történet, akkor még egyszemélyes formációként, bár a dalokat már évekkel korábban elkezdtem írni ehhez a projekthez. Azóta eltelt tíz év, ami alatt valódi, koncertező zenekarrá fejlődtünk, számos más kiadvány mellett megjelent négy stúdióalbum, és most ideje, hogy megünnepeljük mindezt, persze a magunk underground módján. A jubileum egyben a tavaly novemberben megjelent Pre Divine megkésett lemezbemutatója is lesz: általában sem visszük túlzásba a koncertezést, az utóbbi hónapokban különböző okokból pedig a szokottnál is kevesebbszer álltunk színpadon, de egyszer mindennek eljön az ideje."

Az Aornos nem túl sűrűn csíphető el élőben, szűkebb otthonukban hosszú évek óta nem koncerteztek, szóval aki részese lenne ennek a nem túl gyakori alkalomnak, mindenképpen írja fel a naptárba november utolsó előtti szombatját, és a helyszínt, a Vasgyári Közösségi Házat, ahol most először lép színpadra ilyen típusú zenét játszó produkció. Hogy az este igazi kuriózumot jelentsen az extrémebb zenék iránt érdeklődő közönség számára, a koncert különleges vendégzenekara az egyéni hangulatú death metalt játszó Slytract lesz, akik tizenhárom év után játszanak ismét Miskolcon, és méregerős új felállásukban érkeznek a Vasgyárba. A bulin a régebbi albumok dalai mellett a tavaly megjelent, Exodus Unleashed címet kapott legújabb kislemez is bemutatásra kerül majd, és természetesen mindkét zenekar CD-i, pólói, és egyéb cuccai megvásárolhatók lesznek majd a helyszínen. Részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.