Shock!

október 24.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

I Am The Sun: friss dallal jelentkezett a Red Swamp

I Am The Sun címmel mutatta be új dalát a Red Swamp. A zenekar a Born To Bleeddel jelzett irányváltást folytatja a friss szerzeménnyel.

1023redswamp

Ismét hallat magáról a Red Swamp. „Az I Am The Sun már régóta érlelődik, az eredeti témát és refrént még Sipos Andris (Dead Grey) hozta le nekünk a terembe több mint egy éve – mondja Kovács Greg énekes. – Akkor Zsombi, Andris és én voltunk csak lenn, úgyhogy magamra akasztottam a basszusgitárt, hátha alá tudok valamit klimpírozni. Elég jól haladtunk, így a session végén kábé megvolt a dal szerkezete, amit később még finomítottunk zenekarilag. Jozzy (The Hellfreaks) keze alatt is átment a dolog, majd Laci is hozzátette a magáét. A refrén szövege és dallama viszonylag gyorsan megvolt, de a verzékhez picit több idő kellett, hogy megfejtsem, milyen irányba akarom vinni... Mindig van ugye a hörgős opció, de nálam a dallam mindig prioritást élvez. Mindenképpen a zenekar = nap párhuzamban gondolkodtam mondanivaló szempontból, ahol a nap mint konstans tényező tükrözi a zenekar szellemét. Lassan tízéves fennállásunk óta egyvalamiért küzdök, amit eddig sikerült fenntartani: hogy mindig legyen rá mód, hogy valamilyen formában ez a banda nagyon fasza dolgokat csináljon és kibaszott jó dalokat írjon."

A Red Swamp nemrég friss dobost avatott Czomba Zénó személyében, már vele is alakulnak az új dalok és nemsokára érkezik is a mostani felállás legújabb szerzeménye. Emellett teljes új anyagon is dolgoznak, ami jövőre várható, a zenekar tízéves jubileumát megünneplendően.

Az I Am The Sunhoz klip is készült, amelyet Farkas Róbert animátor készített Greg instrukciói alapján AI segítségével. A zenekar novemberben miniturnéra indul a Darkmess társaságában, az alábbi alkalmakkor lehet velük találkozni:

November 2. Székesfehérvár, Nyolcas Műhely // Red Swamp, Darkmess, Magma Rise
November 9. Debrecen, Deeprecen Vol.24. // Red Swamp, Darkmess, Angertea
November 16. Győr, Beton // Red Swamp, Darkmess, Mocking Beats
November 23. Veszprém, Terem // Red Swamp, Darkmess, Mindgate
November 29. Budapest, Robot // Red Swamp, The Foreheads

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.