Shock!

szeptember 16.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Imádom ezt a lemezt, talán még azt sem túlzás kimondani, hogy büszke vagyok rá”

Öt év után új albummal jelentkezik az Opeth. A konceptuális jellegű The Last Will And Testament több meglepetéssel is szolgál majd, és most a második előzetes dalt is közzétették róla.

0803opeth

Október 11-én jelenik meg a zenekar Moderbolaget kiadója, illetve a Reigning Phoenix Music közös gondozásában az Opeth tizennegyedik nagylemeze. A The Last Will And Testament öt évvel követi a sorban a legutóbbi In Cauda Venenumot, és egyben a csapat fennállásának harmincéves jubileumát is ünneplik vele. „Imádom ezt a lemezt! – mondja a friss műről Mikael Åkerfeldt énekes/gitáros. – Talán még azt sem túlzás kimondani, hogy büszke vagyok rá... Akadnak rajta ismerős összetevők, hiszen a zenénk java azonos forrásból származik, vagyis annyira azért senkit sem érhet sokként, ha opethesen szól a zene. De kissé így is lenyűgöz, amit véghez vittünk a The Last Will And Testamenttel. Olyan, mint egy megvalósult álom: reményeim szerint koherens és dalszerzési téren is komoly erényeket mutat, de ugyan mit tudhatom én? Általában a különlegesebb dolgokat részesítem előnyben a maguktól értetődőkkel szemben, de szerintem ezzel a kisebbséghez tartozom, és ez rendben is van így. De előre szólok: senki se várjon azonnali hatást! Ez persze jellemző ránk. Ha viszont egyből leesik a tantusz, az is teljesen oké!"

opeth_cA csapat új dobosával, a Paradise Lostból igazolt Waltteri Väyrynennel rögzített lemez egy két világháború között játszódó, rejtélyekkel teli családi történetet mesél el. Vendégként Ian Anderson, a Jethro Tull élő legendájának fuvolajátéka is színesít néhány tételt, de felbukkan háttérvokálokon Joey Tempest, a Europe frontembere is. A dallista az alábbi:

01. §1
02. §2
03. §3
04. §4
05. §5
06. §6
07. §7
08. A Story Never Told

A §1 már ismert, most a §3 is meghallgatható. A zenekar először Észak-Amerikában indul turnéra az albummal ősszel a szintén friss lemezzel jelentkező Tribulationnel, az európai koncertkörút pedig februárban esedékes. Magyar koncert a jelen állás szerint sajnos nem várható, hozzánk legközelebb február 19-én, Münchenben lehet elcsípni Mikaeléket.

 

Hozzászólások 

 
#2 Moonshield 2024-09-09 10:27
A refrén hova lett?

Úgy tűnik, hogy The Last Will And Testament-hez még a feketeöves Opeth rajongók többségének is valami emésztéssegítőt kell bevennie.

Annyi téma van benne, hogy abból kijött volna 2 Deliverance is

Nagyon igéretesnek tűnik, nagyon jól áll az Opethnek ez a fajta dalfolyamos lemez.
Idézet
 
 
#1 2Gábor2 2024-09-08 15:24
Legalább a számcímeket nem lesz nehéz megjegyezni...
Remélem ismét mesterművet ünnepelhetnek a zenerajongók.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.