Shock!

szeptember 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiakadt a Linkin Park visszatérésén Chester anyja és fia: „Emily csak visított az egyik magas hangnál”

Üzletileg már most is óriási siker, ám meglehetősen sok vitát kavart a Linkin Park visszatérése. A néhai Chester Bennington édesanyja és fia például határozottan nehezményezik a zenekar újjáéledését.

0906linkin

Ismét aktivizálta magát a Linkin Park. A Chester Bennington énekes 2017-es öngyilkossága óta inaktív csapat új frontemberrel és dobossal tér vissza a lemezkészítéshez és a koncertezéshez: Mike Shinoda rapper/multihangszeres, Brad Delson gitáros, Dave Farrell basszer és Joe Hahn DJ új társai Emily Armstrong énekesnő (Dead Sara) és a Rob Bourdont váltó Colin Brittain dobos, Delsont pedig Alex Feder helyettesíti majd a koncerteken. A csapat novemberben új lemezt jelentet meg, és ugyan Armstrong körül máris kirobbant egy kellemetlen vita, az eddigi két amerikai arénakoncert zsúfolt teltházakkal ment le, miután percek alatt elfogyott rájuk az összes jegy. Az idei többi fellépés iránti érdeklődés is óriási.

Miközben a közönség is nagyban vitázik a zenekar visszatérésén, Chester édesanyja és fia egyaránt nemtetszésének adott hangot a fejlemények kapcsán. Susan Eubanks elmondása szerint az évek során többször is találkozott Mike-kal, illetve Hahnnal, és Shinoda korábban előre jelezte neki, amikor kiadatlan Chester-féle dalokat hoztak ki a különböző újrakiadásokon és válogatásokon. Az új felállást azonban nem említette. „Úgy érzem, elárultak – mondta a Rolling Stone-nak Bennington anyja. – Korábban azt mondták, szólni fognak, ha valaha is csinálnak még valamit. De nem szóltak. Talán tudták, hogy nem fogok túlságosan örülni a dolognak… És nagyon fel is zaklattak. A Google segítségével tudtam meg, hogy Emily Armstrong lett az új énekesük. Ha megnyitom a Google-t, gyakran a Linkin Park ugrik fel először, és itt láttam meg, hogy bejelentették.”

Eubankset nem győzte meg az énekesnő teljesítménye. „Nem direkt, de elindítottam az élő felvételüket. Ami az éneklését illeti… nem pontosan emlékszem rá, mit énekelt, mert nem akartam hallani. Csak egy pillanat volt. De kimondom: csak visított az egyik magas hangnál. Szóval azonnal kikapcsoltam. Mike egyszer említette Chesternek, hogy a Linkin Park dalai jobban szólnának egy énekesnővel, és ha ő egyszer kilépne, nőt fognak bevenni a helyére. De szerintem senki másnak nincs a világon olyan hangja. Nagyon taszítónak találom, hogy megpróbálják pontosan ugyanazt csinálni, mint Chesterrel, de nem sikerül.”

Bennington fia, Jaime szintén kifejezte nemtetszését a zenekar felélesztésével szemben. „Szép csendesen eltörlik apám életét és örökségét, ráadásul épp a nemzetközi öngyilkosságmegelőzési hónapban” – írta, és több, Emilyvel kapcsolatos vitás szalagcímet is mellékelt hozzá.

linkinpark_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. From Zero (Intro)
02. The Emptiness Machine
03. Cut The Bridge
04. Heavy Is The Crown
05. Over Each Other
06. Casualty
07. Overflow
08. Two Faced
09. Stained
10. IGYEIH
11. Good Things Go

A friss The Emptiness Machine mellett a csapat az említett livestreammel mutatkozott be, ennek felvétele egy ideig még szintén megtekinthető alább.

 

Hozzászólások 

 
#10 DcNdrew 2024-09-20 19:21
"Chester dalai" nem valók Emilynek. Nem pótléknak vették be, hanem azért, mert vele azt érezték, ez a Linkin Park. Elmondta Mike egy interjúban, hogy eredetileg nem is akarták visszahozni a zenekart, csak együtt játszottak.
A tisztelt család legyen tekintettel Chester emlékére, és ne égesse magát. "Emily nem a Linkin Park új énekese, hanem az új Linkin Park énekese". Nekem ez ennyi.
Idézet
 
 
#9 Tulus 2024-09-20 18:07
Megy a picsogás, mert a két szerencsétlen nem kap a pénzből.

Így jártak.
Idézet
 
 
#8 KUF 2024-09-20 17:54
Ezen jót nevettem, a kölyök meg anyuci ugyanolyan szánalmas figurák, mint a Nevermind-borítós koma
xd
Idézet
 
 
#7 bogar 2024-09-20 17:04
Elfogadom, hogy rosszul esik nekik, de cseppet sem számít.
Idézet
 
 
#6 Imiface 2024-09-20 11:12
Kedves anyuka inkább azon gondolkodjon el, hogy milyen közeget teremtett a fiának gyerekkorában, ha szegény gyerek utána egész felnőtt életében mentális problémákkal küzdött.

És akkor most van pofája kritizálni egy zenekari döntést, amihez neki semmi, de semmi köze.
Idézet
 
 
#5 NitRo 2024-09-20 10:32
A fia már le lett tárgyalva. Évek óta különböző összeesküvés elméleteket terjeszt az apja halálával kapcsolatban, hogy Talinda ölte meg és a zenekar tudott róla, meg ilyenek, aztán könyörög a tagoknak, hogy kapjon koncertjegyet. A csávó nem százas.
Az anyja pedig otthagyta őt és a családját, mikor Chester még gyerek volt és egy "családi barát" folyamatosan zaklatta. Most pedig hisztizik, hogy a zenekar nem kérte ki a véleményét. Szóval ilyen emberek voltak Chester legközelebbi rokonai.
Idézet
 
 
#4 woldy 2024-09-20 10:24
Sokat gondolkodtam rajta.
Shinodának nem volt könnyű dolga.
Mindenki csak az énekhangban gondolkodik. De neki egy olyan ember (férfi/nő) kellett, aki úgy elviseli ezt a sok mocskot, hogy mosolyogva melléjük ki tud állni a színpadra.
Kedves mamával ellentétben én megnéztem a videót, és az a vigyor, amivel a srácok felmentek a színpadra...

Jobban fáj az nekik, amit az új dal mutat, mint amit a koncertből látott...
Idézet
 
 
#3 Vermin 2024-09-20 10:18
Szerintem ez az a pont amikor a Linkin Parknak (és tágabb értelemben a rajongóknak) fel kell nőniük végre. Chester halála tragikus, de a Linkin Park üzlet. Amiből a legtöbbet kell kihozni. Nem tudom, hogy ez a legtöbb Emily-e, de az biztos, hogy a csapat példaértékű döntést hozott. Az, hogy keverik egyesek a az érzelem és az üzlet, vagyis a gyász és a megélhetés kérdését egyszerű szűklátókörüség . Borzasztó ciki amit a család művel és vegytisztán mutatja, hogy mennyit fogtak fel Chester művészetéből, ami talán így még szánalmasabb...
Idézet
 
 
#2 Jung Árpád 2024-09-20 09:22
Amikor apád halálát is kattintás vadászatra akarod használni... Ahelyett hogy örülnél neki, hogy ilyen sok ember szereti még mindig, amit letett az asztalra!
A kedves gyerek gondolom azért a jogdíjat felveszi élete végéig, ami az elmúlt években nyilván lefelé süllyedt hiszen inaktív volt a band, most a reunion miatt el tudom képzelni, hogy többszörösére fog ugrani idén és a következő években is! Pl én se nagyon hallgattam őket az utóbbi időben, de az elmúlt 2 hétben jópár órát forogtak youtube music-on a zenéik...
Idézet
 
 
#1 Ai 2024-09-20 08:36
Szánalmas.hu
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.