Shock!

szeptember 16.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Linkin Park: itt az új felállás, jön az új album és a turné

A Dead Sara énekesnőjével, Emily Armstronggal a fronton tér vissza a Linkin Park, akik november 15-én új nagylemezzel jelentkeznek From Zero címmel, jövőre pedig világ körüli turnéra indulnak. A zenekar új felállása stúdiófelvétellel és élőben is debütált magyar idő szerint csütörtök éjjel.

0906linkin

A múlt heti trollkodás után most már tényleg bejelentette a folytatást és annak mikéntjét a Linkin Park. A Chester Bennington énekes 2017-es öngyilkossága óta inaktív csapat új frontemberrel és dobossal tér vissza a lemezkészítéshez és a koncertezéshez: Mike Shinoda rapper/multihangszeres, Brad Delson gitáros, Dave Farrell basszer és Joe Hahn DJ új társai Emily Armstrong énekesnő (Dead Sara) és a Rob Bourdont váltó Colin Brittain dobos. Utóbbi eddig elsősorban producerként, dalszerzőként volt ismert olyan előadók mellől, mint G Flip, Illenium vagy a One Ok Rock.

A megújult felállású csapat visszatérő nagylemeze From Zero címmel jelenik meg november 15-én, és a The Emptiness Machine című szerzemény máris meghallgatható róla. Az album kiadását természetesen turné is követi majd jövőre, ám bemelegítésként még ősszel játszanak majd hat arénakoncertet: ezek közül az első Los Angelesben lesz szeptember 11-én, az utolsó pedig november 11-én Bogotában, de a kettő között fellépnek a hamburgi Barclays Arenában szeptember 22-én és a londoni The O2-ban is szeptember 24-én.

Mint most nyilvánosságra hozták, Shinoda, Delson, Farrell és Hahn az utóbbi években már rendszeresen találkozgatott, nem is elsősorban a zenekar újraindítása, hanem a közös kreativitás újraélesztése és a közöttük lévő bajtársiasság újonnani megerősítése miatt. Eközben több ismerőssel, baráttal és vendéggel próbáltak, de végül Armstrong és Britain maradt meg mellettük. Ebből a munkából állt össze végül a From Zero. „A Linkin Park előtt Xero néven futottunk – mondja Shinoda. – Ez a lemezcím egyaránt visszautal a szerény kezdetekre, illetve a jelenlegi utunkra. Hangzásilag és érzelmileg egyaránt benne van a múlt, a jelen és a jövő, büszkén felvállaljuk rajta a védjegyszerű hangzásunkat, mégis újszerűen hat, és tele van élettel. Az új és régi zenésztársak, a barátaink, a családunk és a rajongóink iránti mély tisztelettel álltunk neki a munkának. Büszkék vagyunk mindarra, amivé a Linkin Park vált az évek során, és nagyon izgatottan várjuk, mi vár ránk most. Minél többet dolgozunk Emilyvel és Colinnal, annál jobban ráéreztünk, micsoda világklasszis tehetségek, és annál jobban élveztük a társaságukat, illetve a közösen alkotott zenéket. Rendkívül erősnek érezzük ezt az új felállást, illetve a lendületes, energikus új dalokat. Egyesül bennük a hangzás, amiről ismertek lettünk, de még mindig lelkesen keressük az újdonságokat is."

linkinpark_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. From Zero (Intro)
02. The Emptiness Machine
03. Cut The Bridge
04. Heavy Is The Crown
05. Over Each Other
06. Casualty
07. Overflow
08. Two Faced
09. Stained
10. IGYEIH
11. Good Things Go

Az új dal mellett a csapat egy livestreammel mutatkozott be éjjel, ennek felvétele szintén megtekinthető alább még a mai nap folyamán.

 

Hozzászólások 

 
#20 Equinox 2024-09-07 17:46
Én soha nem szerettem a Linkin Parkot, pedig koromból eredően 2000 +/- ban a csapból is ők folytak. Nagyon nem voltam szimpatikusak, műkeménységnek tűnt, ez az ellenérzés mára sem tűnt el, Chester szimpatikussága ellenére sem (a hangjával sem kellene bajom legyen, de a banda miatt mégis volt). Szóval nálam nem hogy nem tiszta lappal, de komoly priusszal indult a banda. Ez az énekesnő nagyon rendben van, a szám olyan középutas, de hát ez a banda mindig is ilyen volt.

Lehet, hogy meg sem próbáltak egy ilyen karaktert pótolni, és akkor sokkal egészségesebb egy új irány. Ráadásul ezen a néven sokkal gyümölcsözőbb is, nem kell mindent a nulláról építeni.

Az összes lépésüket megértem, de nem vagyok rajongó, valószínűleg nem is leszek.
Idézet
 
 
#19 Bourbon 2024-09-07 17:08
Úgy látszik, dagadni fog ez az utóbbi hír, én azért maradnék most csak a zenei, zenekari résznél, nyilván szubjektív módon.

Nem értek egyet a korábban írt AIC párhuzammal, mert míg William DuVall hangja karakteres, addig Emily Armstrong-é számomra egyszerűen tucathang. És nálam érzetre egyáltalán nem áll jól neki a rekesztés, sem a scream, míg a szintén emlitett Lzzy Hale-nek például, szinte teljesen természetes az ilyesmi, (hogy ebben a kérdésben mégiscsak egy (másik) női énekessel vessek párhuzamot).
Most a korábbi LP dalokra nem térnék ki: már maga a The Emptiness Machine is erőltetett nekem ebből a fentebb írt szempontból. Sokszor olyan helyeken van rekesztés (elnézést amúgy, ha nem ez a szakszó rá), ahol (számomra) teljesen indokolatlan, és így nem is kellemes hallgatni való. Ok, ez mondjuk csak egy dal az albumról, lehet, a többiben nincs ilyesmi, viszont a tucathang történet ennek ellenére is áll a részemről. És írom mindezt úgy, hogy mikor először meghallgattam az AIC-tól a Black Gives Way To Blue-t, William DuVall ugyanúgy teljesen ismeretlen volt nekem, mint most Emily Armstrong. Csak míg az AIC azonnal elkapott, itt ez nagyon nincs így.
Ha "durvábban" akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy Emily Armstrong hangja nem méltó, vagy ok, finomítva: egyszerűen kevés a Linkin Park-hoz, a Linkin Park örökséghez. És ezen a ponton osztom azt a véleményt, hogy ez a felállású zenekar, esetleg egy másik név alatt szimpatikusabb lenne. Mert hát ha a zenészek folytatni akarják, az teljesen természetes. Ez a mostani Linkin Park viszont így nem az. Még egyszer: számomra.
Idézet
 
 
#18 Valarmorgulisz 2024-09-06 21:03
Idézet - Asidotus:
közben beindult a cancel-culture is
Emily Armstrongot azzal vádolják, hogy szcientológus, és jó barátja egy olyan zenész, aki szintén szcientológus, és két nő megerőszakolásá ért nemrég elítélték (vagyis, nem csak megvádolták vele, hanem törvényes bírósági ítélet született). Azt vetik a szemére, hogy ő végig kiállt az illető mellett, a bírósági tárgyalásokon is.
https://telex.hu/after/2024/09/06/emily-armstrong-linkin-park-uj-frontember-szcientologiai-egyhaz-danny-masterson-nemi-eroszak-ugy


Egészen csodálatos. Fél napig se lehetett az ember optimista vagy örülhetett.
Idézet
 
 
#17 Asidotus 2024-09-06 19:33
közben beindult a cancel-culture is
Emily Armstrongot azzal vádolják, hogy szcientológus, és jó barátja egy olyan zenész, aki szintén szcientológus, és két nő megerőszakolásá ért nemrég elítélték (vagyis, nem csak megvádolták vele, hanem törvényes bírósági ítélet született). Azt vetik a szemére, hogy ő végig kiállt az illető mellett, a bírósági tárgyalásokon is.
https://telex.hu/after/2024/09/06/emily-armstrong-linkin-park-uj-frontember-szcientologiai-egyhaz-danny-masterson-nemi-eroszak-ugy
Idézet
 
 
#16 Szinay Balázs 2024-09-06 16:55
Okos és szimpatikus váltás / újrakezdés. Korrekt, érdekes, nem erőltetett. Remélek minden jót tőle.
Idézet
 
 
#15 Hangdalar 2024-09-06 14:33
Úgy látszik lemaradt a hozzászólásom másik fele. Na szóval: Nekem mondjuk a Somewhere I Belong is új volt, épp ezért mondom, hogy abszolút szűz Linkin Parkos fülként szerintem teljes rendben van a dolog. Szerintem ebből látszik, hogy sokak csak azért fikázzák le az új dalt, mert ahhoz még nem köti őket annyi élmény, emlék, mint a régiekhez. De mondom, így hogy nekem kb. minden Linkin Park dal új, nem érzem, hogy kilógna az új nóta a sorból. Sőt, azóta ezt dúdolom folyamatosan.
Idézet
 
 
#14 Hangdalar 2024-09-06 13:48
Nem vagyok nagy Linkin Parkos, kb. 3 dalt ismerek tőlük (Numb, In the End, Breaking the Habit), de most elkezdtem megnézni ezt a streamet, és eskü nekem az új dal jobban tetszett mint utána a Somewhere I Belong
Idézet
 
 
#13 salata 2024-09-06 13:24
Sztem nem kell nekik szurkolni, láttátok a video megtekintés számot? kemény.
Idézet
 
 
#12 Tulus 2024-09-06 13:02
Sose szerettem a Lincsint, nekem Bennington hangja túl egydimenziós volt.

Ez a dal viszont üt, mint a buszkerék, a csaj hangja óriási, kissé Guano Apes hatása van, de nem baj.

Meg fogom hallgatni a teljes lemezt.
Idézet
 
 
#11 Jézus 2024-09-06 12:56
Nem rossz amúgy és jó ötlet volt, hogy nem egy férfit választanak egy ilyen helyzetben. Még úgy is, hogy sok esetben megbicsaklik a csaj hangja, és nincs meg az az erősség, főleg folyamatosan. Viszont nem hinném, hogy lett volna jelen helyzetben jobb megoldás.
Idézet
 
 
#10 Eugen 2024-09-06 11:37
Dobos:

He remained with Linkin Park through 2017, when the band went on hiatus following the death of front man and vocalist Chester Bennington. Shinoda commented that Bourdon expressed a desire to distance himself from the band in the years after Bennington's death. Bourdon reduced his contact with his bandmates, and was absent for the Hybrid Theory re-release and Papercuts release. Bourdon did not re-join Linkin Park when the band restarted in 2024, and was replaced by drummer Colin Brittain.
Idézet
 
 
#9 NitRo 2024-09-06 11:32
Idézet - debali:
Az új dal, sajnos pont olyan cefetül szól mint az utolsó néhány lemezük, és dalként figyelve sem a legerősebb , így egy kiciit még jobban kijön, hogy az utolsó néhány album dalait csakis szegény Chester mentette legalább középszerre.
Az új csajszi viszont jól hozza dolgokat, engem Lzzy Hale orgánumára emlékeztet, és ügyesen megbírkózik az énektémákkal. Az új lemeztől nem várok túl sokat (ahogy a legutóbbiaktól sem vártam már..), de a koncertteljesít mény az még lehet jeles. :-)
Amúgy vajon Rob miért került ki a dobok mögül?


A Billboard oldalán van egy hosszú interjú, abban kitérnek erre is.
Nagyon röviden, az évek alatt Rob eltávolodott a zenekartól, nem jelent meg már eseményeken, stb. Gyakorlatilag visszavonult a zenéléstől és a többiek ezt tiszteletben tartják, így nem erőltették a dolgot.
Idézet
 
 
#8 debali 2024-09-06 10:49
Az új dal, sajnos pont olyan cefetül szól mint az utolsó néhány lemezük, és dalként figyelve sem a legerősebb , így egy kiciit még jobban kijön, hogy az utolsó néhány album dalait csakis szegény Chester mentette legalább középszerre.
Az új csajszi viszont jól hozza dolgokat, engem Lzzy Hale orgánumára emlékeztet, és ügyesen megbírkózik az énektémákkal. Az új lemeztől nem várok túl sokat (ahogy a legutóbbiaktól sem vártam már..), de a koncertteljesít mény az még lehet jeles. :-)
Amúgy vajon Rob miért került ki a dobok mögül?
Idézet
 
 
#7 Eugen 2024-09-06 10:43
Ne menjünk el szó nélkül a dobos mellett, nagyon jól tolta a koncerten.
Idézet
 
 
#6 frontiers 2024-09-06 09:44
Szerintem ez rendben van, teljesen.
Nem spirázza túl, nem énekli túl, nem akar Chester lenni.
Örülök, hogy túl tudtak lépni ezen a tragédián és volt erejük újrakezdeni, nekem ez szimpatikus.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.