Shock!

október 23.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem kér letöltendő szabadságvesztést Jon Schafferre az ügyészség

Valószínűleg nem kell majd börtönbe vonulnia Jon Schaffernek a 2021. január 6-ai washingtoni eseményekben való részvételéért. Az Iced Earth főnökének büntetőügyében október 25-én hoznak ítéletet.

0109schaffer

E héten ítélet születhet Jon Schaffer büntetőügyében. A The Republic nevű portál értesülései szerint az Iced Earth gitárosa olyan jelentős mértékben együttműködött az eljárás során a hatóságokkal, hogy az ügyészség nem javasol számára letöltendő szabadságvesztést. Ehelyett három év próbaidőre számíthat, amibe fél évnyi házi őrizet is beletartozik majd, emellett 2000 dollár kártérítéssel, 200 dollár különleges költséggel, illetve 120 óra közérdekű munkával kell majd számolnia. „Schaffer közreműködésének jellege és mértéke egyaránt jelentősnek mondható – fogalmazott a vonatkozó dokumentumokban Matthew M. Graves szövetségi ügyész. – Számos alkalommal segítette a hatóságok munkáját, és az általa szolgáltatott információk valósnak és lényegesnek bizonyultak.”

Az Iced Earth gitárosát a 2021. január 6-ai washingtoni zavargások után vonták büntetőeljárás alá: az FBI akkor mintegy negyven ember ellen adott ki elfogatóparancsot a több halálos áldozatot is követelő megmozdulások után, amelyek során Donald Trump leköszönő elnök támogatói betörtek az amerikai törvényhozás épületébe. Schaffer érintettségét több fotó és egy általa a helyszínen adott, rövid videós nyilatkozat is bizonyította.

A jelenleg 56 éves zenészt később előállították, és ő volt az első, aki bűnösnek vallotta magát a történteket követően. Schaffer ellen eredetileg hat különböző vádpontot hoztak fel, de csak kettőben ismerte el felelősségét: abban, hogy akadályozta az amerikai kongresszus törvényes működését, illetve, hogy felfegyverkezve hatolt be tiltott területre. Utóbbi arra a magas hatóanyagtartalmú paprikasprayre utal, amelyet magánál tartott a zavargások során, és ezt helyszíni fotók is bizonyítják. Az első bűncselekményért akár húsz, a másodikért pedig akár tíz év szabadságvesztést is ki lehet szabni az Egyesült Államokban, de a vádalkunak köszönhetően már viszonylag korai szakaszban nyilvánvalóvá tette az ügyészség, hogy Schaffer ennél lényegesen kedvezőbb ítéletre számíthat.

 

Hozzászólások 

 
#3 Scarecrow 2024-10-23 09:08
Az Iced Earth az egyik kedvenc power bandámmá vált jó pár évvel ezelőtt, nem kívántam Schaffer-nek a börtönt, tekintve nem új keletű dolog nála a hazafiság (tök mást jelent ez a szó ott, mint itthon) és hálisten komolyabb fegyver se volt nála. Barlow is kiállt mellette. Így talán lesz esély újabb IE lemezre is még.
Idézet
 
 
#2 kamikaze 2024-10-23 08:50
Idézet - Vermin:
Látom ott is példaértékűen működik az igazságszolgált atás. Időközben lement egy Biden adminisztráció :)


Ha legalább egy füstbombát dobott volna, annak lett volna valami hatása. De így, á, amatőr! ;)
Idézet
 
 
#1 Vermin 2024-10-23 07:14
Látom ott is példaértékűen működik az igazságszolgált atás. Időközben lement egy Biden adminisztráció :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.