Shock!

október 26.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Örökre felhagy a koncertezéssel az Aerosmith

Nem fejezi be a Steven Tyler torokproblémái miatt félbeszakadt búcsúturnét az Aerosmith. Mivel az énekes hangja maradandó károsodásokat szenvedett, minden idők egyik legnagyobb rockbandája örökre visszavonul a koncertszínpadoktól.

0803asmith

Tavaly ősszel csapott bele karrierje utolsó turnéjába az Aerosmith, ám Steven Tyler énekes hangszálainak sérülése miatt, mindössze néhány állomás után az egész körutat el kellett halasztani. A Peace Out koncertsorozat a tervek szerint idén szeptemberben folytatódott volna, ám a zenekar most sokkoló bejelentést tett: nemcsak az őszi koncertek maradnak el, hanem a jövőben már egyáltalán nem várható, hogy színpadra álljanak.

„1970-et írt a naptár, amikor az ihlet szikrájából megszületett az Aerosmith – áll a frissen közzétett hivatalos közleményben. – Hála nektek, a Blue Armynak, a szikrából láng lett, és a tűz több mint öt évtizeden át égett. Sokan közületek a kezdetek óta velünk tartotok, és csakis miattatok tudtunk rock’n’roll-történelmet írni. Életünk leghatalmasabb megtiszteltetése, hogy a zenénk a részetekké vált. Minden klubban, hatalmas turnén, nagyszabású és bensőséges pillanatokban egyaránt helyet szorítottatok nekünk életetek filmzenéjében. Mindig is elsöprő teljesítményre törekedtünk élőben. Mint tudjátok, Steven torka semmilyen más hangszerhez nem fogható. Hónapokon át fáradhatatlanul dolgozott, hogy ismét a sérülés előtti formába kerüljön a hangja. Noha a létező legjobb orvosi csapat támogatta ebben, láttuk, micsoda küzdelmet folytat. Sajnos azonban egyértelművé vált, hogy a hangszálsérüléseiből nem lehetséges a teljes felépülés. Így aztán egységesen, testvérekként szívszaggató és nehéz, de szükséges döntésre jutottunk: visszavonulunk a koncertszínpadoktól. Mindenkinek kimondhatatlanul hálásak vagyunk, aki éhesen várta, hogy még utoljára csatlakozzon hozzánk ezen a körúton. Hálásak vagyunk szakképzett stábunknak, hihetetlen munkatársainknak és annak a több ezer embernek, akik lehetővé tették ezeket a történelmi köröket. És végül köszönetet kell mondanunk nektek, a bolygó legcsodálatosabb rajongóinak. Hallgassátok a zenénket hangosan, most és mindörökké, és ahogy a dal címe is mondja, álmodjatok tovább – a mi álmainkat már valóra váltottátok!”

Egyelőre nem tudni, hogy a visszavonulás csak a turnézásra szól-e, ugyanis a napokban, de még a bejelentés előtt Joe Perry a Rock Candynek adott interjújában nem zárta ki az új dalokat. „Mindenképpen szó lehet róla – fogalmazott a gitáros. – Tudom, hogy Stevennek akadnak ötletei, úgyhogy meglátjuk. Én jelenleg egy új Hollywood Vampires-lemezre írok dalokat, de utána… Mindenesetre jelenleg néhány korai Aerosmith-album újrakeverésén dolgozunk, és előkerült néhány érdekes felvétel is, ezeket is jó móka lesz átnézni.”

Az Aerosmith legutóbbi – minden bizonnyal utolsó – nagylemeze, a Music From Another Dimension! 2012-ben jelent meg. A csapat mostani döntése Tyler sérülése mellett annak fényében sem meglepő, hogy az énekes 76, Perry és Joey Kramer dobos 73, Tom Hamilton basszer és Brad Whitford gitáros pedig 72 éves idén. Az utóbbi évtizedben egészségügyi problémákkal terhelt, illetve társaival jól dokumentált, súlyosan feszült viszonyt ápoló Kramer eleve nem is tartott volna velük a jelenlegi turnén, helyette technikusa, John Douglas ült a cuccnál a kevés lejátszott koncerten.

 

Hozzászólások 

 
#9 Wallwood 2024-08-04 18:36
Elso koncerteim egyike volt BS koncert anno.
A Mr Bigrol pont lecsusztunk mire felertunk Debrecenbol( karambol az M3-on).
Hatalmas hangulat volt vegig, persze sz emlekek mar megfakultak, de a raadasban olyan lelkesedes volt amit soha nem eltem at ujra ( pedig tobb szaz koncerten jattam azota).
A "visszahivas" labdogassal tortent, konkretan egesz stadion csinalta, azt hittem itt dol ossze a BS.
A zenekar is hulledezve jott ki a raadasra, nyilatkoztak is hogy az skkori kor legjobb koncerte a budapesti volt, ennek koszonhetoen is jottek vissza fel evvel kesobb az MTK palyara. Nagyon akartak ujra eljonni.
Idézet
 
 
#8 Martin 2024-08-03 20:41
Idézet - Venom.ádi:
Azért az beszédes, hogy megy a sírós emoji ezerrel. Az évekig tartó agonizálás, a hol folytatjuk, hol nem, és amikor az élet húzza végül keresztbe a végeláthatatlan leköszönő turnékat, beszarik mindenki. Álságos.


Persze hogy beszarnak mert így a lekötött bulikat már nem lehet tovább húzni ezért vissza kell fizetniük a pénzt azoknak akik már vagy 4 éve megvették rá a jegyeket.
(Legalábbis remélem hogy visszafizetik nekik. Én nem vagyok köztük így nem személyes a dolog de jó nagy trógerség lenne ha a pénzt megtartanák.)
Idézet
 
 
#7 mthomka 2024-08-03 18:41
Az MTK-n láttam őket, pont jókor.
Kár az elmúlt 10 évért.
Azért kidobhatnának vmi kiadatlanos, B-oldalas válogatást még!
Idézet
 
 
#6 Csump 2024-08-03 14:44
hát persze, persze XD
Idézet
 
 
#5 Venom.ádi 2024-08-03 14:44
Azért az beszédes, hogy megy a sírós emoji ezerrel. Az évekig tartó agonizálás, a hol folytatjuk, hol nem, és amikor az élet húzza végül keresztbe a végeláthatatlan leköszönő turnékat, beszarik mindenki. Álságos.
Idézet
 
 
#4 frontiers 2024-08-03 13:44
Sosem voltam egy vérmes Aerosmith fan, de a B és A kategóriás zenekariam közt vannak, még ma is, időnként előveszem 1-1 cuccukat és egy 3cd-s best of-ot, még igy is össze tudnék kaparni tőlük, amit szivesen hallgatnék. 16-ban láttam őket Krakkóban, nekem az egy nem túl jó emlékű koncert volt, meglehetősen rövid -még másfél órás sem- és még annál is hakni szagúbb volt az egész, a "csak legyünk gyorsan túl rajta" érzésem volt velük kapcsolatban az első pillanattól kezdve. Ettől függetlenül, baromi szomorú voltam, ma reggel, mikor láttam a hirt.Ez is egy kis halál.
Idézet
 
 
#3 nikfisz 2024-08-03 13:28
Én minden nagy (vagy általam szeretett) zenekart a saját csúcsán szerettem volna látni élőbe.. Sajnos a zeniten levő Aerosmith-et 93'ban nem tudtam megnézni a BS-be (17 évesen nem volt rá lóvém) Az utóbbi években mehettem volna rájuk külföldre, de nem akartam már ilyen öregen látni őket. Jó nyugdíjas éveket kivánok a Legendáknak!
Idézet
 
 
#2 dzsud 2024-08-03 11:03
Valóban itt az ideje visszavonulni. Örülök, hogy láthattam őket.
Idézet
 
 
#1 Zsolti 2024-08-03 09:03
Szomorú, hogy már sosem láthatom őket koncerten. 2020-ban ugye nem sikerült...
Ugyanakkor rengeteg zenekart fel tudnék sorolni Beatlestől Doorson, Velvet Undergroundon, Cinderellán és Joy Division-on át Nirvanáig, akik BÁRCSAK szintén 54 évig zenéltek volna.
Szóval szép és tartalmas karrier ez. Hiányérzet persze mindig van, de le a kalappal így is előttük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.