Shock!

szeptember 19.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vége a Guitar Hero sztorinak, nem készül több változat

Valószínűleg nem készül több Guitar Hero: a Reuters hírügynökség értesülései szerint a kiadó Activision megszünteti azt a részegységét, mely az eddigi játékokat készítette. Mindennek pusztán üzleti okai vannak, a zenei videojátékok pár éve még döbbenetes népszerűsége ugyanis mára nagyban lecsökkent.

Az első Guitar Hero 2005-ben jelent meg, és azóta olyan rocklegendákra koncentráló verziói jelentek meg, mint az Aerosmith-et, a Metallicát és a Van Halent a fókuszba állító változat. Miközben azonban a franchise csúcsát jelentő, 2009 tavaszán piacra dobott Metallica-féle Guitar Hero egy év alatt nagyjából 1,5 millió példányban kelt el világszerte, addig az ugyanazon év végén megjelentetett Van Halen-változat még a 250 ezres példányszámot sem érte el. A Guitar Hero V vagy a DJ Hero szintén csúfosan elhasaltak a piacon.

A Guitar Herót a rockszakmában sokan úgy üdvözölték, mint az élő zene megmentőjét, ami egy teljesen új generációt fordít a gitármuzsikák felé. Ez bizonyos szempontból igaznak is bizonyult, a játék szerepét és jelentőségét kár lenne lebecsülni, de az Activision döntését követően nyugodtan kimondható, hogy inkább múló divatról volt szó, mintsem tartós jelenségről.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.