Shock!

szeptember 13.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

War Machine: így szól Gene Simmons ikonikus dala Bryan Adams előadásában

Különleges kislemezzel jelentkezik a hónap végén Bryan Adams, amelyre a KISS-szel közösen írt dalait vette újra. Az énekes októberben Budapesten is ismét fellép.

bryanadams_k2016_03

Karrierje kezdetén, 1982-ben Bryan Adams két számban is társszerző volt a KISS Creatures Of The Night albumán. A Gene Simmonsszal, illetve Jim Vallance-szel közösen jegyzett Rock And Roll Hell és War Machine augusztus 30-án önálló kislemezen is megjelenik a kanadai énekes/dalszerző előadásában, méghozzá saját kiadója, a Bad Records gondozásában.

„22 éves, egyik napról a másikra élő dalszerzőként egy nap felhívott a semmiből Michael James Jackson producer, hogy nem lenne-e kedvem a KISS-szel dolgozni – idézi fel a dalok születésének körülményeit Bryan. – Természetesen egyből felcsigázott a lehetőség, és ez a két szám született a Gene Simmonsszal és Jim Vallance-szel közös együttműködésből. Gene először megmutatta azt a fantasztikus riffet a basszusgitáron, ami később a War Machine gerincét adta. Megpróbáltam kitalálni egy ezzel felérő témát, és a cím is tőlem érkezett. Mivel a másik nótában a poklot emlegettük, adta magát, hogy itt meg a háborút állítsuk a középpontba. A Rock And Roll Hell pedig igazából Jim dala volt, néhány évvel korábban a Bachman Turner Overdrive már lemezre vette, és én javasoltam, hogy kicsit írjuk újra a KISS-nek. Hihetetlen belegondolni, hogy sajnos mindkét témának van aktualitása a mai világban is, de nagyon hálás vagyok a KISS-nek, amiért annak idején lehetőséget adtak nekem.”

A Rock And Roll Hell Adams-féle változata már ismert, most a War Machine-é is meghallgatható. Bryan október 14-én, a Live Nation szervezésében az MVM Dome-ban ad koncertet. Jegyeket a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül lehet vásárolni, részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.