Shock!

szeptember 18.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amíg a tűz tombol: új dal a Pokolgéptől

0913pgepÚj dallal jelentkezett a Pokolgép. Az Amíg a tűz tombol a zenekar második felvétele az új énekessel, Bánhegyesi Richárddal, és a nyolc év után érkező Vissza sose nézz című nagylemezen is szerepel majd.

2024 a Pokolgép számára elsőkörben megújulást tartogatott, hiszen az év elején jelentős változás történt a felállásban. A Kukovecz Gábor, Kleineisel Márk, Pintér Csaba és Z. Kiss Zalán alkotta csapathoz Bánhegyesi Richárd csatlakozott énekesként. Az első nyilvános „próbatétel" a Nem ért engem a világ keretében történt, ami Petőfi Sándor versére építve egyszerre hozta vissza a régi idők ma is érvényes szellemiségét és csempészett friss energiákat a zenébe.

A Nem ért engem a világ után most új szám érkezett a Pokolgéptől Amíg a tűz tombol címen. A szeptember 13-án megjelenő Nem ért engem a világ kislemez második számának szövegét Molnár Máté, a Road frontembere írta. „Egy klip is készült hozzá, hála a GrundRecordsnak – ezúton is köszönjük szépen! – mondja Kukovecz Gábor gitáros. – A videót Farkas Péter Gábor készítette, aki ragyogó munkát végzett, végig nyitottan és konstruktívan állt hozzá az egész projekthez. Meghallgatta az összes kívánságunkat és teljesítette is, ami lehetséges volt. A végeredmény pedig úgy gondolom, hogy kellőképpen lendületes lett, ráadásul hűen tükrözi a banda zeneiségét és azt az attitűdöt, amit képviselni szeretnénk. Egy igazi heavy metal videoklip!"

Az idei év bőven tartogat még újdonságot, ugyanis a közeljövőben egy nagylemez is érkezik majd a Pokolgéptől. A tíz vadiúj dalból álló kiadvány már a címével világossá teszi, hogy a zenekar nem kíván a múltba révedni. A tervek szerint kilenc dalt Bánhegyesi Richárd énekel, míg egyet Kukovecz Gábor ad elő. „Úgy gondolom, hogy a Vissza sose nézz zeneileg egy még brutálisabb korong lesz a Metálbombánál, illetve hangzásvilágában is keményebb lesz. Tele van olyan dolgokkal, amik nem a zenei klisék halmazába tartoznak" – mondja Gábor.

A zenekar december 30-án egy különleges „hármas" lemezbemutatót ad a Barba Negra színpadán, ahol három különböző album anyagából válogatnak majd. Ricsivel készített aktuális interjúnk itt olvasható.

 

Hozzászólások 

 
#2 Equinox 2024-09-14 17:17
Tök jó az énekes, a szám is egészen jó. Az az igazság, hogy kevesebbet vártam egy nosztalgiazenek artól
Idézet
 
 
#1 Szőlő 2024-09-13 07:50
Ez fasza lett. Kurva jó az új énekes.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.