Shock!

szeptember 12.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Tore Ylvisaker

54 éves korában meghalt az Ulver billentyűse, Tore „Ylwizaker" Ylvisaker. A zenész Kristoffer Rygg fő szerzőtársának számított a norvég formációban.

0820tore

Tragikus hirtelenséggel elhunyt az Ulver billentyűse. Tore „Ylwizaker" Ylvisaker halálának közvetlen oka minden valószínűség szerint öngyilkosság volt, legalábbis a család közleményéből erre lehet következtetni. „Elveszítettük szeretett fiunkat, testvérünket, barátunkat és nagybátyánkat. Tore augusztus 16-án lett volna 54 éves, de nem akart tovább élni. Nincsenek szavak kétségbeesésünk és gyászunk leírására. Köszönjük mindenkinek, aki részvéttel, kedves szóval és törődéssel velünk érez. Vigyázzunk egymásra!" – írták.

Az 54. születésnapján, 2024. augusztus 16-án elhunyt Ylvisaker valójában jóval több volt, mint csupán az Ulver egyik zenésze. A blackmetal-trilógia kiadását követően Kristoffer „Garm" Rygg egyedül vitte tovább a zenekart, a tagság teljesen lecserélődött, majd Rygg és Ylvisaker tulajdonképpen kettesben rakta össze az elektronikus zenék irányába fordult banda megújult hangzását, míg Jørn H. Sværen amolyan tudományos konzultánsként vett részt a dalszövegírásban. A modern kori Ulver legnagyobb hatású anyagait köszönhetjük kettejük együttműködésének, a Themes From William Blake's The Marriage Of Heaven And Hell, a Perdition City, a Blood Inside és a Shadows Of The Sun albumokat, valamint a menet közben elkövetett filmzenéket (Lyckantropen Themes, Svidd neger) egyaránt kettesben jegyzik.

Az utóbbi években az Ulver tagsága lényegesen kibővült, többször változott is, ugyanakkor a mindenkori zenekari mag továbbra is a Rygg – Sværen – Ylvisaker trió maradt. Utolsó közös munkáik a Flowers Of Evil nagylemez és a Scary Muzak filmzene-átértelmezés voltak.

 

Hozzászólások 

 
#1 Equinox 2024-08-20 10:52
Na, ez most megütött. Ki gondolta volna, hogy ilyet csinálhat?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.