Shock!

október 26.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mindenki otthagyta Lambesist és Sgrossót, elmarad az As I Lay Dying európai turnéja

Elmarad az As I Lay Dying európai turnéja, így a budapesti állomás is. Az elmúlt napokban a teljes zenekar elfogyott Tim Lambesis és Phil Sgrosso mellől.

0523asilay

Teljes európai turnéját törölte az As I Lay Dying, miután Ryan Neff basszer és Ken Susi gitáros után Nick Pierce dobos is távozott a csapat soraiból. „Innentől fogva nem dobolok tovább az As I Lay Dyingban – írta Nick. – Távolról sem ilyen befejezésre számítottam, de úgy érzem, el kell távolodnom a zenekartól ahhoz, hogy visszanyerjem a személyes tartásomat és egészségemet.” A zenekar ezzel gyakorlatilag Tim Lambesis énekesre és Phil Sgrosso gitárosra fogyatkozott, vagyis a turné lemondása abszolút érthető. A földrengésszerű belső változásokra azonban egyelőre nincs egyértelmű indok. Egyes pletykák arról szóltak, hogy a korábban akkori felesége megölésére bérgyilkost fogadó, majd éveket börtönben töltő frontember jelenlegi nejét, Dany Lambesist is bántalmazta, ám utóbbi ezt kategorikusan cáfolta az Instagramon.

A történtek plusz olvasatot nyernek, ha hozzávesszük, hogy a bandát egyáltalán nem bizonyult egyszerűnek egyben tartani a klasszikus felállás néhány évvel ezelőtti reaktiválódása óta, és az akkori tagság is szépen elfogyott Tim és Phil mellől a 2019-es, visszatérő Shaped By Fire visszatérés után. Ezúttal Ryan Neff basszer/énekes dobbantott először. „Sok önvizsgálat előzte meg a döntést, de hiszem, hogy ez a helyes lépés úgy a személyes, mint a professzionális utam szempontjából” – mondja Neff, akit néhány nappal később Susi is követett. „Az alaposan kidomborított drámai háttér teljes ismeretében léptem be az AILD táborába, viszont bennem volt, hogy nagyszerű zenét játsszak nagyszerű barátokkal – mondja Ken. – Sajnos az utóbbi időben a személyes erkölcsi értékrendem olyan próbatétel alá került, hogy fordulópontra jutottam. Ez itt most a lehető legszomorúbb befejezés, pedig a zenekar legcsodálatosabb második esélye is lehetett volna. Ryan Neffet sok bírálat érte, amiért elsőként dobbantott, én pedig sajnálom, hogy nem osztottam meg korábban ezt a döntést, hogy határozottan odaálljak a barátom mellé. Tökéletes zenész és még ennél is jobb ember."

Az As I Lay Dying november 27-én a Barba Negrában lépett volna fel a Decapitated, a Caliban és a Left To Suffer társaságában. Részletek a jegyek visszaváltásáról itt.

asilaydying_cA november 15-én megjelenő Through Storms Ahead album dallistája az alábbi lesz:

01. Permanence
02. A Broken Reflection
03. Burden
04. We Are The Dead (feat. Alex Terrible, Tom Barber)
05. Whitewashed Tomb
06. Through Storms Ahead
07. The Void Within
08. Strength To Survive
09. Gears That Never Stop
10. The Cave We Fear To Enter
11. Taken From Nothing

Az albumról alább több dal is meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.