Shock!

szeptember 17.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Olyannyira Linkin Park a zene, hogy idióták lennénk, ha máshogy hívnánk”

Mike Shinoda szerint múlt héten visszatért zenekara továbbra is egyértelműen Linkin Park, és ostobaság lenne másképp nevezni a formációt. A csapat iránti érdeklődés már most egészen elképesztő.

0906linkin

Ismét aktivizálta magát a Linkin Park. A Chester Bennington énekes 2017-es öngyilkossága óta inaktív csapat új frontemberrel és dobossal tér vissza a lemezkészítéshez és a koncertezéshez: Mike Shinoda rapper/multihangszeres, Brad Delson gitáros, Dave Farrell basszer és Joe Hahn DJ új társai Emily Armstrong énekesnő (Dead Sara) és a Rob Bourdont váltó Colin Brittain dobos, Delsont pedig Alex Feder helyettesíti majd a koncerteken. A csapat novemberben új lemezt jelentet meg, és ugyan Armstrong körül máris kirobbant egy kellemetlen vita, a Linkin Park nem látszik visszakozni.

Shinoda a Q101 rádiónak beszélt a visszatérés hátteréről, és mint elmesélte, menet közben természetesen számos különböző opció felmerült. „Nyitottak voltunk sok mindenre, például arra is, hogy a felállás változó, mozgó felállás legyen: több énekes, más zenekarnév, ilyesmi – fogalmazott a banda vezetője. – Aztán ahogy a zene került a középpontba, már úgy láttuk: ez az album annyira Linkin Park, amennyire csak lehet. Olyannyira Linkin Park, hogy idióták lennénk, ha máshogy hívnánk. Egyszerűen megtévesztés lenne. És hülyeség is egyben. Amikor pedig az emberek meghallják a teljes lemezt, meg is fogják érteni ezt.

Mike közben azt is leszögezte: Emily Armstrong nem pótolni hivatott Chestert. „Mindenki olyasmiket mond, hogy Emily veszi magára Chester kabátját, bla-bla-bla… Ezeket a megfogalmazásokat nem szeretem, mert ugyan az ő szerepét vette át a zenekar vizuális felállásában, de Chesterből egyedülálló volt: Chester, és kész. Emily szintén egyedülálló: Emily, és kész. Amikor énekelni hallom, engem nem Chesterre emlékeztet, csakis önmagát adja. És épp ez tetszik ennyire ebben az egészben. A hangja nagyon egyedi, de amikor a dalainkat énekli, a végeredmény Linkin Park. Zsigerileg így érzem.”

A megújult felállású csapat visszatérő nagylemeze From Zero címmel jelenik meg november 15-én, és a The Emptiness Machine című szerzemény máris meghallgatható róla. Az album kiadását természetesen turné is követi majd jövőre, ám bemelegítésként még ősszel játszanak majd hat arénakoncertet: ezek közül az első Los Angelesben lesz szeptember 11-én, az utolsó pedig november 11-én Bogotában, de a kettő között fellépnek a hamburgi Barclays Arenában szeptember 22-én és a londoni The O2-ban is szeptember 24-én. A két amerikai bulira mindössze percek alatt elkapkodták az összes jegyet, és vélhetően a többi esetében is hasonló lesz a helyzet, miután beindul az értékesítés.

linkinpark_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. From Zero (Intro)
02. The Emptiness Machine
03. Cut The Bridge
04. Heavy Is The Crown
05. Over Each Other
06. Casualty
07. Overflow
08. Two Faced
09. Stained
10. IGYEIH
11. Good Things Go

A friss The Emptiness Machine mellett a csapat az említett livestreammel mutatkozott be, ennek felvétele egy ideig még szintén megtekinthető alább.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.