Shock!

június 29.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Rettentően sok melót raktunk ebbe az anyagba, de elképesztően élveztük az elkészítésének minden pillanatát”

Új lemezt hoz ki június végén a Sear Bliss. A hazai blackerek hat év után jelentkeznek friss szerzeményekkel, és a Heavenly Down most teljes egészében végighallgatható.

0415searbliss

Heavenly Down lesz a Sear Bliss új albumának címe. A lemez a Hammerheart kiadónál jelenik meg június 28-án, és az ausztriai The Mushroom stúdióban vették fel a zenekar korábbi gitárosa, Scheer „Max" Viktor producer és hangmérnök irányításával. A maszterelést a legendás Dan Swanö végezte. Az anyag hat évvel követi a sorban a legutóbbi Letters From The Edge-et.

searblissA Kris Verwimp által festett borítóba csomagolt albumon a következő dalok szerepelnek:

01. Infinite Grey
02. Watershed
03. The Upper World
04. Heavenly Down
05. Forgotten Deities
06. The Winding Path
07. Chasm
08. Feathers in Ashes

„Hat évvel ezelőtt jelent meg az előző lemezünk, tehát nem lehet azt mondani, hogy csúcsra járattuk volna magunkat az albummegjelenési sajtóhírek megírásában – mondja Pál Zoltán harsonás. – Ilyenkor illik elmondani, hogy ez az eddigi legjobb lemezünk, és aki szerette az eddigi anyagainkat, az nyugodtan vásárolja meg ezt is, lehetőleg az összes elérhető formátumban. A megjelenés idején mi már fél éve ismerjük a végleges anyagot. Ilyenkor általában fordítva zajlanak az események, az ember a saját lemezét nem jóra szokta hallgatni, hanem inkább előjönnek az esetleges hibák, vagy a mit kellett volna másképp csinálni gondolatok. A jó hír az, hogy az eltelt fél év után is ugyanúgy szeretjük, és ugyanannyira büszkék vagyunk erre a lemezre, mint amikor először meghallgattuk a végleges mastert. Rettentően sok melót raktunk ebbe az anyagba, de elképesztően élveztük az elkészítésének minden pillanatát. Nagyon sok ötletet kipróbáltunk, így az ismert védjegyek mellett néhány új elemmel is bővült a zenei eszköztár: Az egyik dalban András hangdrumon is játszik, egy másikba pedig egy rövid elektronikus zenei alap is bekerült. Ugyanebben a dalban felcsendül egy kórus jellegű rész, aminek az az érdekessége, hogy nem pluginekkel és hasonló trükkökkel oldottuk meg, hanem mi magunk énekeltük fel a stúdióban.” Az anyag alább teljes egészében végighallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#1 Carrast 2024-06-26 14:19
köszönjük!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.