Shock!

szeptember 17.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Véget ért a Rammstein négy éven át tartó turnéja

Július 31-én véget ért a Rammstein négy éven át zajló, Rammstein Stadium Tour néven futó turnéja. A turné 2019. május 26-án kezdődött, és a németországi Gelsenkirchenben fejeződött be, ahol a zenekar egymás után öt koncertet adott a Veltins Arénában.

rammstein_k_2023_19

2018 november 2-án jelentette be a Rammstein, hogy új turnéra indulnak, és ezúttal stadionokat céloznak meg. A jegyelővétel során, amely több mint 64 millió dollár bevételt hozott, a legtöbb helyszín néhány napon belül teltházas lett, így további dátumokkal bővítették a koncertek sorát. 2019-ben újabb városokkal bővítették a turné helyszíneit, és egy amerikai turnét is bejelentettek. Később a 2020-ra tervezett koncerteket a koronavírus-járvány miatt először 2021-re, majd 2022-re halasztották. A négy év alatt csupán két koncertet kellett törölniük: egy 2020-as amerikai és egy 2021-es észak-írországi helyszínt.

2023-ban Till Lindemannt egy rajongó szexuális visszaéléssel vádolta meg, ami egy időre bizonytalanná tette a turné jövőjét. A júniusban indított nyomozást azonban augusztusban bizonyítékok hiányában lezárták. A botrány miatt a Pussy című dalt és a színpadi kellékként használt fémdildót kivették a műsorból, de idén visszakerültek, amit mi is láthattunk Prágában a nyitó Dress Rehearsal-koncerten.

A turné tavaly két alkalommal is eljutott hozzánk. A stábból hat országban (Milton Keynes, Bécs, Oslo, Prága 2022, Budapest, Prága 2024, Belgrád) néztük meg őket, és a beszámolókban részletesen rögzítettük a turné során lezajló dalcseréket.

A Rammstein jövőbeli terveiről pontos információt nem tudni azon kívül, amit Paul Landers a második gelsenkircheni koncert előtt néhány rajongónak mesélt, miszerint két év szünetet tartanak, közben kiadják a Ramm 4 kislemezt, illetve a régóta készülő dokumentumfilmet is befejezik, ami várhatóan az Amazon Prime-on fog megjelenni sorozat formájában.

A búcsú pillanatai:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.