Shock!

október 26.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2025-ben ismét aktivizálja magát a Savatage, egy fesztiválfellépés már biztos

1026morJövőre ismét újjáéled a Savatage: a zenekar a brazíliai Monsters Of Rock fesztiválra jelentett be egy fellépést, amelyet remélhetőleg továbbiak is követnek majd a 2025-ös év folyamán. Jon Oliváék évek óta ígérgetnek egy új albumot is, de erről egyelőre nincs hír.

Április 19-én rendezik São Paulóban a Monsters Of Rock fesztivál brazil kiadását. A nagyszabású rendezvény két főattrakciója a Scorpions és a Judas Priest lesz, de fellép a fesztiválon a Europe, a Queensryche, az Opeth és a Stratovarius is. A névsor legmeglepőbb tagja azonban kétségtelenül a Savatage, akik a fesztivál honlapja szerint Zak Stevens énekessel, Al Pitrelli és Chris Caffery gitárosokkal, Johnny Lee Middleton basszerrel és Jeff Plate dobossal érkeznek majd Brazíliába. Egyelőre nem tudni, Jon Oliva is ott lesz-e társaival a fellépésen, vagy csendestársként felügyeli a visszatérést. Mindenesetre a főnök egészségi állapota köztudottan nem a legjobb, tavaly például csigolyatörést szenvedett, vagyis egyik változat sem lenne meglepő.

A Savatage egy fesztiválfellépést leszámítva a 2000-es évek első fele óta inaktív a Trans-Siberian Orchestra brutálisan felpörgött amerikai menetrendje és elképesztő sikerei miatt: a 2015-ös wackeni koncert után sokan reménykedtek a folytatásban, de hiába, Paul O’Neill producer 2017-es halála pedig szintén nem ebbe az irányba mutatott. Oliva ugyanakkor néhány nyilatkozatában elejtette, hogy bőven rendelkezik friss anyaggal egy esetleges új lemezhez, a 2001-es Poets And Madmen folytatásához, és tavaly megerősítette: Curtain Call címmel mindenképpen megjelenik majd a zenekar legutolsó albuma. Oliva korábbi elmondása szerint a Savatage a ’90-es évek második felének legendás, fentebb felsorolt felállásában dolgozik a lemezen, ugyanakkor a korábbi éra ütőse, Steve „Dr. Killdrums” Wachholz is felbukkan majd az anyagon. További vendégként lehet számítani a multihangszeres Jane Mangini jelenlétére, és tervezték szerepeltetni az anyagon az idén februárban tragikus hirtelenséggel elhunyt Vitalij Kuprij billentyűgurut is. A zenekar negyven-ötven dalból válogathat, és Oliva még harminc éve elhunyt öccse, Criss ötletei közül is felhasznált ezekben ezt-azt.

További hírek és koncertbejelentések remélhetőleg hamarosan…

 

Hozzászólások 

 
#1 queensryche999 2024-10-26 09:59
Várjuk szeretettel, Jon pedig remélem, azóta kicsit jobb bőrben van. Ezt múltkor szerintem már linkeltem Chris Caffery youtube csatijáról, de aki akkor nem látta, annak újra:

www.youtube.com/watch?v=y3Rv9rkDj9o
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.