Shock!

szeptember 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gilmour: „A Body Count Comfortably Numbja meglehetősen radikális, de a szöveg nagyon telibe talált”

Közzétette a Pink Floyd Comfortably Numbjának feldolgozását a Body Count. A dal érdekessége, hogy David Gilmour is vendégszerepel benne.

0518bodycount

Már a Body Count júniusi budapesti koncertjén is elhangzott a Pink Floyd Comfortably Numbjának feldolgozása, amely a zenekar november 22-én megjelenő Merciless albumán kap majd helyet. Ice-T-ék most a szám stúdióváltozatát is közzétették, amelynek érdekessége, hogy maga David Gilmour vendégeskedik benne.

„A Comfortably Numb számomra amolyan önelemző dal – mondja Ice. – Elfogadom benne, hogy már öregebb vagyok, és azt mondom a fiatalabb nemzedéknek, hogy két választásuk van: őrizhetik a lángot, vagy feladhatják. Közben megpróbálok értelmet találni a jelenleg zajló dolgokban is, közben rámutatva, hogy jelenleg egyszerűen nem kell szembenéznünk a valósággal. A lapostévé előtt, popcornnal a kezünkben nézzük a világban eluralkodott káoszt, mintha csak egy tévéshow lenne. Mert egészen addig nem érződik valóságosnak, ameddig nem kopogtat az ajtómon. Kicsit én is lezsibbadtam – mint mindannyian.”

0424gilmour

„A Body Count Comfortably Numbja meglehetősen radikális, de a szöveg nagyon telibe talált – mondja Gilmour. – Lenyűgöző, hogy majdnem ötven éve írtam ezt a dalt, most pedig ilyen nagyszerű, új megközelítésben tér vissza. Ismét aktuálissá tették. Ice-T eredetileg csak felhasználási engedélyt kért a dalhoz, de úgy gondoltam, felvetem, hogy szívesen játszanék is benne, mert tetszik az új szöveg. A mostani világról szól, az pedig meglehetősen ijesztő. Ice-T és a Body Count nemrég Londonban is fellépett. Sajnos nem tudtam elmenni a bulira, de ha adódik még lehetőség, hogy játszhatok velük, egyből ott leszek.”

A Body Count legutóbbi albuma a 2020-as Carnivore volt. Gilmour frissen megjelent szólólemezéről, a Luck And Strange-ről hamarosan nálunk is olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
#1 bogar 2024-09-21 07:54
Azért ez mekkora jófej hozzáállás már!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.