Shock!

szeptember 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hírek

James LaBrie: „A szívemen viselem Mike sorsát”

James LaBrie: „A szívemen viselem Mike sorsát”

Még ha egyes korábbi nyilatkozataiból erre is lehetett következtetni, James LaBrie nem gondol rossz szájízzel Mike Portnoyra, sőt, épp ellenkezőleg – ezt maga a Dream Theater énekese nyilatkozta az Ultimate Guitarnak. Arról ugyanakkor továbbra sincs döntés, hogy ki kerüljön Mike helyére.

 

Grammy: Iron Maiden, Slayer és Megadeth a jelöltek között

Grammy: Iron Maiden, Slayer és Megadeth a jelöltek között

Szerdán Los Angelesben nyilvánosságra hozták az 53. Grammy-díj jelöltjeit. Az Alice In Chains, a Stone Temple Pilots és a Them Crooked Vultures papírformának tekinthető jelölése mellett esélyes az elismerésre az Iron Maiden, a Slayer és a Megadeth is.

Elhunyt egy doom legenda

Elhunyt egy doom legenda

58 éves korában elhunyt Armando Acosta, a doom istenség Saint Vitus korábbi dobosa, aki tavaly távozott a nemrég újjáalakult zenekarból. Acosta régóta egészségügyi problémákkal küzdött, a Saint Vitusszal is ezért váltak el útjaik. A dobost november 25-én érte a halál.

Nevermore, Symphony X és Psychotic Waltz Budapesten!

Nevermore, Symphony X és Psychotic Waltz Budapesten!

Egészen idáig úgy tűnt, hogy elkerüli Magyarországot a Nevermore-t, a Symphony X-et és az idén újjáalakult Psychotic Waltzot felvonultató Power Of Metal turné, de a körútnak mégis lesz hazai állomása, méghozzá március 14-én.

Adrian Smith: két projekt a Maiden mellett?

Adrian Smith: két projekt a Maiden mellett?

J.D. Fortune, az INXS jelenlegi frontembere Adrian Smith-szel, az Iron Maiden legendás gitárosával írt dalokat a közelmúltban, melyek közül az egyiket a hollywoodi producerguru, Jerry Bruckheimer is kiválasztotta egy készülő filmjéhez. Ez már Smith második projektje a Maiden mellett, amelyről az utóbbi napokban hallani lehet.

Aranyeső a Big Fournak

Aranyeső a Big Fournak

Máris számos országban platina-, illetve aranylemez a thrash nagy négyesének közös koncert-DVD-je, a The Big Four: Live From Sofia, Bulgaria. A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax idén júniusban, a Sonisphere fesztiválok bulgáriai állomásán rögzítette fellépéseit. Az még egyelőre képlékeny, mikor lehet folytatása a közös koncerteknek.

Már demózik a Machine Head

Már demózik a Machine Head

Megkezdte a munkát az új album dalain az oaklandi Machine Head. Robb Flynnék jelenleg úgy tervezik, hogy jövő év áprilisában már stúdióba is vonulnak majd, hogy rögzítsék a 2007 elején kiadott The Blackening utódját.

Pokolgép és Dinamit CD-k az új Rockinformban

Pokolgép és Dinamit CD-k az új Rockinformban

December 2-án jelenik meg a Shock! fő médiapartnere, a RockinforM Magazin összevont decemberi-januári száma, benne rengeteg olvasnivalóval és két CD-melléklettel: az egyik a Dinamit Játszd, ahogy akarod lemeze, a másik egy Pokolgép koncertalbum, az Újratöltve.

TNT: szívroham után padlógázzal

TNT: szívroham után padlógázzal

A Farewell To Arms címmel jelenik meg jövő év elején a norvég TNT új lemeze, ami az előzetes hírek szerint jóval tradicionálisabb, keményebb és direktebb lesz, mint a nemrég szívrohamon átesett Tony Mills énekessel készített előző két album.

Mr. Big: totál old school

Mr. Big: totál old school

Régivágású, de modern megszólalású új albumot ígér a januárban visszatérő Mr. Big. A What If... album a tagokat leginkább az első két lemezükre emlékezteti, és az első friss klip, az Undertow is alátámasztani látszik Billy Sheehanék nyilatkozatait. A banda a dolgok jelenlegi állása szerint jövő nyár elején bukkan majd fel legközelebb Európában.

A Sepultura is nosztalgiázik

A Sepultura is nosztalgiázik

Teljes egészében eljátssza 1991-es klasszikus lemezét, az Arise-ot a Sepultura december 11-én São Paulóban. Az akció apropója a fellépésnek helyt adó Manifesto bár 16. születésnapja, de ezen túlmenően nem tudni, miért pont az Arise-ra esett a már csak két régi tagot felvonultató legendás brazil banda választása.

Áttér tequilára a Korpiklaani

Áttér tequilára a Korpiklaani

2011 februárjában jelenik meg a finn Korpiklaani új albuma, mely a hangzatos Ukon Wacka címet kapta. A pogány csűrdöngölősmetal talán legjelesebb képviselői októberben jártak Budapesten, de jövő márciusban ismét visszatérnek a fővárosba a Paganfest keretében.

Gus már riffeket gyárt Ozzynak

Gus már riffeket gyárt Ozzynak

Gus G. már jammelt pár új ötleten Ozzy Osbourne-nal – ezt maga a gitáros nyilatkozta az Ultimate Guitarnak. A következő lemez egyelőre még persze nem napi probléma, hiszen az énekes és csapata jelenleg aktívan turnéztatja az idén kiadott Scream albumot, és már jóelőre beharangozták, hogy a következő két-három évben a koncertezésen lesz a hangsúly.

Ausztriában is játszik az ismét aktív System Of A Down

Ausztriában is játszik az ismét aktív System Of A Down

Közzétette hetek óta rebesgetett visszatérő turnéjának első hivatalos dátumait a System Of A Down. Az már bizonyos, hogy a lassan fél évtizede hallgató zenekar júniusban európai helyszíneken lép majd fel először. Jó hír, hogy június 13-án Nickelsdorfban, a 2011-es Novarockon játszanak.

Hét hosszú év után tér vissza a Jag Panzer

Hét hosszú év után tér vissza a Jag Panzer

Hét évnyi szünetet követően tér vissza februárban a színre a kultikus US power metal banda, a Jag Panzer. A csapat kilencedik stúdiólemeze a Scourge Of The Light címet viseli majd, és ezen debütál majd a jelenleg a Megadeth-ben játszó Chris Broderick utódja, Christian Lasegue gitáros is.

Gyermekáldás miatt csúszik a Within Temptation turnéja

Gyermekáldás miatt csúszik a Within Temptation turnéja

Változatlanul márciusban esedékes a Within Temptation új albuma, a holland zenekar azonban teljes tervezett Európa-turnéját eltolta 2011 őszére, az énekesnő Sharon den Adel és férje, a gitáros Robert Westerholt ugyanis harmadik gyermeküket várják. Az elhalasztott koncertsorozat hosszabb lesz az eredetileg leszervezett körnél. Magyar dátumról egyelőre nem tudni.

Megint annyi a Rattnek?

Megint annyi a Rattnek?

Miután október végén bejelentették, hogy határozatlan időre pihenőre vonulnak, a Ratt frontember Stephen Pearcy máris belefogott új szólóalbumának munkálataiba. Cím és megjelenési dátum egyelőre még nincs, de néhány zenésztárs nevére már fény derült.

Nőnapra időzít Alexi Laiho

Nőnapra időzít Alexi Laiho

A Death Angel és Yngwie Malmsteen után újabb zenekar süti el albumcímben a relentless szót, ugyanis a Children Of Bodom március 8-án esedékes következő lemeze a Relentless Reckless Forever nevet viseli majd. Alexi Laihóék jelenleg az utolsó simításokat végzik az anyagon Matt Hyde producerrel.

Accept: a Sabatonnal Amerikában

Accept: a Sabatonnal Amerikában

Jövő év elején Budapesten is fellép az új életre kelt germán heavy metal legenda, az Accept, áprilistól pedig Észak-Amerikának is nekiindulnak, méghozzá a svéd Sabaton társaságában. A Blood Of The Nations lemezt turnéztató csapat persze nem többezres csarnokokban játszik majd, hanem kisebb klubokban, színházakban.

Duff komoly pörgésre készül

Duff komoly pörgésre készül

The Soundtrack címmel jövő márciusban jelenik meg Duff McKagan Loaded nevű zenekarának új lemeze, melyet a Guns N' Roses egykori basszusgitárosa Terry Date megaproducer kezei alatt rögzített társaival egy seattle-i stúdióban. A Loadedról hamarosan egy dokumentumfilm is készül majd.

Ripper információhiánnyal küzd

Ripper információhiánnyal küzd

Meglepő kijelentéssel állt elő Tim „Ripper" Owens, akinek fantasztikus hangját az e héten megjelent új Yngwie Malmsteen albumon, a Relentlessen is élvezhetjük. Az ősszel ismét Budapesten koncertezett Tim bevallotta: halvány fogalma sincs arról, mi hallható a svéd gitár- és egohős aktuális művén, így lehetőleg ne is kérdezze róla senki. A páros először több mint két évvel ezelőtt dolgozott együtt.

Lezárult egy fejezet a Metallicánál

Lezárult egy fejezet a Metallicánál

Novemberben három melbourne-i koncerttel befejeződött a Metallica több mint két éve zajló Death Magnetic turnéja. Az akár népszerűnek is mondható zenekar a hírek szerint legkésőbb 2011 közepén megkezdi a munkát az új dalokon, bár mint tudjuk, James Hetfieldék az előzetes tervekhez képest általában jókora csúszásokkal dolgoznak a lemezeiken. Jövő évre eddig egy koncertet kötöttek le.

Myles Kennedyé a teljes következő Slash lemez

Myles Kennedyé a teljes következő Slash lemez

Slash következő albumát teljes egészében Myles Kennedy énekli majd fel – ezt maga a gitáros nyilatkozta a Sunday Mercury magazinnak. Az Alter Bridge frontembere elfoglalt év elé néz 2011-ben, hiszen mindkét formáció kimerítő turnézásra készül. Az érintettek ugyanakkor cáfolják azt a pletykát, hogy az évek óta tetszhalott Velvet Revolver élére is Kennedy lenne a jelölt.

Megadeth: öt dal már kész

Megadeth: öt dal már kész

Dave Mustaine a Megadeth honlapon folytatott rajongói chat alkalmával elárulta, hogy a zenekar már a házistúdiójában dolgozik a következő lemez dalain. Mustaine bevallása szerint öt dal már csaknem teljesen összeállt, de címeket vagy egyéb információkat nem osztott meg, vagyis egyelőre nem tudni, mikorra várható az album, és azt sem, hogy milyen lesz.

Ralf Scheepers nem hazudtolja meg önmagát

Ralf Scheepers nem hazudtolja meg önmagát

Már csak az utolsó simítások vannak hátra a Primal Fear frontember, Ralf Scheepers első önálló lemezén. Az illusztris vendéglistából, illetve abból ítélve, hogy itt is szerepel majd egy Judas Priest feldolgozás, aligha kell attól tartani, hogy az énekes önállóan túlságosan kibújna a bőréből.

Phil Anselmo szólólemezen dolgozik

Phil Anselmo szólólemezen dolgozik

Szólóalbumon dolgozik Phil Anselmo, a Down jelenlegi és a Pantera egykori frontembere. Az album megjelenési időpontja még bizonytalan, de az énekes a Hellbound internetes portálnak azt nyilatkozta: a dobsávok nagyjából felét már rögzítették.

Közös turnéra indul a Mötley Crüe és a Poison?

Közös turnéra indul a Mötley Crüe és a Poison?

November 13-ai szólókoncertjén, a kanadai Windsorban Bret Michaels, a Poison énekese a színpadon azt mondta: a jövő év folyamán zenekara a Mötley Crüe-vel közösen indulhat turnéra az Egyesült Államokban. Michaelsék 2011-ben fennállásuk 25., Nikki Sixxék pedig 30. évfordulóját ünneplik majd.

929. oldal / 929

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.