Shock!

október 22.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Floor Jansennel énekel duettet Chuck Billy az új Testamenten

Jól halad új lemezének munkálataival a decemberben Budapesten is fellépő Testament. Ha hihetünk Chuck Billynek, az album rejt majd néhány érdekességet is.

testament_k2017_02

Nagyban készül a Testament következő albuma, amelyet igen agresszívnek és modernnek ígér a zenekar. Mint most az AMFM Magazine-nek Chuck Billy elárulta, az európai turné előtt nagyjából be akarják fejezni a munkát. „Majdnem elkészültünk a felvételekkel – fogalmazott az énekes. – Most három hét szünetre megyünk. Steve-nek még be kell fejeznie a basszustémákat, Ericre pedig vár néhány ritmusgitártéma, de én például már nyolc dalt felénekeltem a tizenegyből. Szóval még nekem is maradt néhány.”

Ami a dalokat illeti, Eric Peterson nemrég azt nyilatkozta, kimondottan súlyos és korszerű lemez várható. Ám mint most Billy szavaiból kiderült, mindez nem merül majd ki szimpla durvulásban. „Nem akarom a ballada szót használni, de írtunk egy olyan típusú lassabb nótát is, amik a ’80-as és a ’90-es években voltak ránk jellemzőek. Nagyszerű lett, tényleg nagyon jó. Szerepel majd benne egy vendég is, méghozzá Floor Jansen a Nightwishből. Ketten énekelünk majd a dalban, és még némi vonós szekció is kerül bele. Nem félünk az efféle kísérletektől, pedig sok zenekar szereti kritizálni az ilyesmit, mondván, ó, mi nem írunk balladákat, ti mi a francnak csináltok ilyesmit? De az életünk és a pályánk jelenlegi szakaszában elsősorban saját magunknak akarunk örömöt szerezni, és pontosan azt tesszük, amit helyesnek érzünk, ami jó érzésekkel tölt el bennünket. És egyszerűen úgy voltunk vele, hogy most ismét jólesett összerakni egy efféle dalt.”

Az albumra jelen állás szerint többek között olyan dalok kerülnek majd fel, mint a Havana Syndrome, az Infanticide A.I. és a Meant To Be. A megjelenés előtt azonban a Testamentre még egy újabb európai turné vár a Kreator és az Anthrax társaságában, ennek pedig szerencsére magyar állomása is lesz. A három zenekar egyenként is a ’80-as évek ikonikus bandái közé tartozott a thrash stílusban, és mindannyian sokszor jártak már hazánkban, ebben a leosztásban azonban még sosem lehetett őket megnézni hazánkban. A H-Music Hungary szervezésében most végre erre is alkalom nyílik: a december 10-ei koncert helyszíne a Barba Negra Red Stage lesz, további részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.