Shock!

október 06.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mácsai Pál játssza a főszerepet a Platon Karataev új videójában

Friss klipdallal jelentkezett a hazai Platon Karataev. A Nem felelhet videójának egyik fő érdekessége, hogy Mácsai Pál is felbukkan benne.

1006platon

2025 elején jelenik meg a Platon Karataev zenekar negyedik albuma, amelynek Napkötöző lesz a címe. Erről most a Nem felelhet című dalhoz készült klip. „2021 nyarán jött egy ötlet egy videókliphez olyan képekkel, mint a tisztaságot, ártatlanságot szimbolizáló gyermek, az embert jelképező föld, az ég, ami az emberen túlmutat; a madár, ami összeköti az eget a földdel, a tiszta jelenlétet kifejező kő, és az Ember, a maga létezésbe vetettségével – mondja Balla Gergely frontember. – Erről szól ez a rövidfilm, hogy hogyan tűnnek el a madarak, majd szűnik meg a tisztaság, és mi az ember útja, hogy a kövekből újra madarak legyenek.”

A Nem felelhet klipet Balla Gergely koncepciójából Topolánszky Tamás Yvan írta és rendezte, a rövidfilmben Körmöczi Bence és Mácsai Pál szerepel. „Abban mindketten egyetértettünk, hogy ennek a dalnak többre van szüksége egy »mezei« videóklipnél – fogalmaz a rendező. – Történetet akartunk mesélni. Gergő hozott nekem egy koncepciót, amely a zenekarra jellemző szimbólumrendszerből épült fel. Ezt egy picit továbbgondoltam, majd egy loop szerkezetű rövidfilmmé dolgoztam ki.” „Tetszett a szám, a forgatókönyv, és miután ilyet nem csináltam még, valamint a zene vonzóan távol volt a poptól, örömmel és kíváncsian vállaltam el ezt a különös feladatot – mondja Mácsai Pál. – Nagyon is profi stáb volt, a forgatásból sugárzott az ügyszeretet, a klip világa pedig olyasmiről szól, amivel tudok azonosulni.”

A Platon Karataev október 12-én és 13-án még dupla koncertet ad a Magyar Zene Házában. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.