Shock!

szeptember 19.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindig úgy gondolok ezekre a dalokra, mint amik átvezetnek a lélek sötét éjszakáján”

Tizenkettedik albumát jelenteti meg november 15-én a Thy Catafalque, és most a második dal is meghallgatható a lemezről. Kátai Tamás két nagyszabású düreres koncerten mutatja majd be az anyagot nem sokkal ezután.

0822thycata

XII: A gyönyörű álmok ezután jönnek lesz a címe a Thy Catafalque ősszel érkező új nagylemezének, amely alig több mint egy évvel követi a sorban a legutóbbi Alföldet. „Úgy éreztem, ideje más irányba mozdulni, vezessen az bármerre – mondja Kátai Tamás az albumról. – Az A gyönyörű álmok ezután jönnekben továbbra is megvan az az álomszerűség, amit mindig is összekapcsoltam magamban a Thy Catafalque-kal: rejlik benne nosztalgia, szomorúság, remény, szépség és ezek mellett persze továbbra is bőséges mennyiségű metál. Mindig úgy gondolok ezekre a dalokra, mint amik átvezetnek a lélek sötét éjszakáján."

Az albumon ismét vendégek egész sora vonul fel, így énekfronton szerepet kapott a dalokban Horváth Martina, Dudás Ivett, Kreiter Helga, Dudás Gábor, Bokodi Bálint, Veres Gábor, Bakos Attila, Kónya Zoltán és Vörös András, a hangszeres szekciót pedig többek között Breno Machado, Vígh Zoltán, Varga Krisztián, Jo Quail, Miguel Velasquez Matija vagy Edu Giró erősíti. Érdekesség, hogy a Thy Catafalque története során első ízben külső társproducer/hangmérnök is felügyelte a felvételi munkálatokat Vári Gábor személyében. „Produkciós szempontból a Geometria óta nagyon hasonlítottak egymásra a lemezeim, de most összességében változtatni akartam a hangzáson" – indokolja a döntést Tamás.

thycatafalque_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Piros Kocsi, Fekete Éj (4:12)
02. Mindenevö (6:35)
03. Vasgyár (6:18)
04. Világnak Világa (6:28)
05. Nyárfa, Nyírfa (2:53)
06. Lydiához (3:05)
07. Vakond (4:29)
08. Ködkirály (7:58)
09. Aláhullás (3:48)
10. A gyönyörü álmok ezután jönnek (3:14)
11. Babylon (Omega-feldolgozás, bónusz) (3:42)

A címadó dal videója már ismert, most a Mindenevőé is megtekinthető. A kiadó továbbra is a Season Of Mist lesz. A Thy Catafalque november 22-23-án a Dürer Kertben koncertezik, első nap a Saor, második nap Tamás korábbi zenekara, a Gire ősfelállása, illetve a Shum és a Quetzal Tirado társaságában. A bulik az új album mellett a 2011-es Rengeteg lemezt állítják fókuszba. Részletek itt.

Fotó: Karancz Orsolya

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.